Obradović: I dalje pratimo dešavanja na tržištu

Novi trener Crvene zvezde Saša Obradović poručio je da on i stručni štab i dalje pomno prate situaciju na košarkaškom tržištu.

Zvezda je ovog leta dovela Lendrija Noka, Džordana Flojda, Korija Voldena, Lengstona Hola i Marka Simonovića. Međutim, tu verovatno neće biti kraj.

”I dalje pratimo dešavanja na tržištu. Dosta je tu nepoznanica i zbog promena kalendara u Americi. Sada je i pitanje da li će se igrati Razvojna liga, što znači da će veliki broj igrača nagrnuti u Evropu, a to znači i da će biti povoljnije da se angažuju. Već ih ima dosta slobodnih i od prošle godine. U svakom slučaju, želja nam je da kroz treninge malo iskristališemo situaciju, pa da u skladu sa tim istražujemo druge opcije”, rekao je Obradović za Sportski žurnal.

On je otkrio i to da će nakon neophodnih psiho-fizičkih, a pre svega kovid-19 testiranja, ekipa 11. avgusta krenuti na planinu. Međutim, uslovi i pripreme sasvim sigurno neće biti redovni.

”Ne smem da budem opterećen praksom koji plan nisam uspeo ili neću uspeti da sprovedem, već kako da iz date situacije izvučemo maksimum za ekipu i da pri tome sačuvamo zdravlje igrača. I na tom polju će se prepoznati pobednici. Videće se ko je više disciplinovan, ko je spreman da fizički i psihički iznese sve izazove. A biće ih dosta”, rekao je šef struke Crvene zvezde.