Čitaj mi!

Dončiću NBA zabranio da igra za Sloveniju

Predsednik košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec, izjavio je da uprkos velikoj želji Luke Dončića da igra za reprezentaciju Slovenije na predstojećim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, NBA liga to nije dozvolila.

Erjavec je za slovenački 24ur izjavio da Luka Dončić neće moći da nastupi za reprezentaciju te zemlje, pošto Fiba i NBA nisu postigli dogovor.

Mladi košarkaš Dalasa izrazio je veliku želju da igra za Sloveniju u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, čak da je razgovarao i sa vlasnikom Dalasa Markom Kjubanom, ali da nije dobio dozvolu NBA lige.

Slovenija 28. i 30. novembra igra protiv Ukrajine i Mađarske u okviru kvalifikacija za Evrobasket, a bitne utakmice moraće da igra bez najboljeg i najkvalitetnijeg košarkaša.

Poput Slovenije i Dončića, priču o nesuglasicama i manjka dogovora između Fibe i NBA lige potvrdio je pre mesec dana i Vensan Kole, selektor Francuske, koji će bez igrača iz najkvalitetnijeg klupskog takmičenja igrati u takozvanim "Fiba prozorima". 

Srbija svoje mečeve kvalifikacija za Evrobasket igra takođe 28. i 30. novembra, protiv selekcija Švajcarske i Finske.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">