Vimbldon obeštećen od osiguranja

Organizatori teniskog turnira u Vimbldonu dobiće 114 miliona evra obeštećenja od osiguravajućeg društva zbog otkativanja takmičenja. Organizatori turnira (All England Club) objavili su da će 23 miliona evra od obeštećenja raspodeliti klubovima, turnirima, sudijama, igračima i drugima, koji su pogođeni krizom nastalom širenjem koronavirusa.

Zbog sprečavanja pandemije koronavirusa otkazana su 34 teniska turnira ali je samo Vimbldon imao osiguravajuću polisu za takav slučaj.

Organizatori turnira su još 2003. godine, kada je svetu pretio SARS, u svoje osiguranje uključili i slučaj pandemije. Svake godine su, za osiguranje od pandemije morali da plaćaju 1,7 miliona evra ali se taj obazrivi poslovni potez pokazao kao vrlo pametan, piše britanska štampa.

Druga dva Gren Slem turnira Rolan Garos i US Open, koji su termine održavanja već pomerili za kraj avgusta i septembar, nemaju slično osiguranje pa im preti finansijski gubitak od oko 250 miliona evra u slučaju otkaza.

Organizatori turnira u Vimbldonu objavili su da će 23 miliona evra od obeštećenja raspodeliti klubovima, turnirima, sudijama, igračima i drugima, koji su pogođeni krizom nastalom širenjem koronavirusa.