Čitaj mi!

Stevanović odredio kandidate za kvalifikacioni turnir vaterpolo Svetskog kupa

Selektor reprezentacije Srbije Uroš Stevanović odredio je kandidate za pripreme za učešće na kvalifikacionom turniru Svetskog kupa u Podgorici, koji će biti održan od 8. do 14. marta, navodi se u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Selektor reprezentacije Srbije Uroš Stevanović odredio je kandidate za pripreme za učešće na kvalifikacionom turniru Svetskog kupa u Podgorici. 

Na spisku selektora Srbije su: Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Pavle Gavrilović (Šabac), Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Nebojša Toholj (Šabac), Đorđe Lazić (Breša), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Stanojević (Radnički), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Kojić (bez kluba), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan).

Pripreme će trajati do 6. marta, a selekcija Srbije dan kasnije putuje u Podgoricu. Srbija će prvi meč na turniru odigrati osmog marta protiv Australije od 15.30 sati.

Dva dana kasnije sledi duel Srbije i Grčke, koji je na programu od 19.30 časova. Meč između Srbije i Crne Gore biće odigran 11. marta od 17.30 sati, a dan kasnije sastaće se Španija i Srbija (19.30). Srbija će poslednji meč odigrati 14. marta od 17.30 sati protiv selekcije Gruzije.

Druga grupa Divizije jedan biće odigrana u Zagrebu od 8. do 14. marta. Na turniru u Zagrebu igraće Hrvatska, Italija, Mađarska, Francuska, SAD i Japan.

Finalni turnir biće odigran krajem juna u Los Anđelesu. Na Finalnom turniru će učestvovati po tri najbolje selekcije iz grupa u Podgorici i Zagrebu i dve ekipe iz Divizije 2.