Čitaj mi!

Ivana Vuleta fantastičnim skokom do finala Evropskog prvenstva

Srpska atletičarka Ivana Vuleta plasirala se u finale Evropskog prvenstva u dvorani u Istanbulu najboljim rezultatom na takmičenju u skoku udalj. Vuleta je ostvarila skok od 6,98 metara, što joj je najbolji rezultat ove sezone.

Aktuelna evropska šampionka na otvorenom i prvakinja planete u dvorani Ivana Vuleta ostvarila je najbolji rezultat Evrope ove godine i čak 33 centimetra iznad kvalifikacione norme.

"Ovo mi je veoma poznata staza i mnogo sam srećna što sam uspela da se oporavim i budem ovde. Kvalifikacije su uvek stresne, čak i meni posle toliko godina. Vrlo sam zadovoljna što sam uspela dobro da skočim u prvoj seriji, fokus ostaje na sutrašnjem finalu", izjavila je Vuleta.

Milica Gardašević najbolji skok ostvarila je u drugoj seriji od 6,51 m, što nažalost nije bilo dovoljno da se nađe među osam najboljih u Evropi.

Za medalje u finalu sa Ivanom će se boriti olimpijska šampionka Malaika Mihambo (6,87), Šveđanka Sanija (6,74), Britanka Sojers (6,71), Švajcarkinja Kalin (6,70), Italijanka Japikino (6,66) i Portugalka Veiga (6,53).

Finale će se održati u nedelju od 17.50 po našem vremenu.

Srpski atletičar Elzan Bibić ranije danas plasirao se u finale trke na 3.000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

Anja Lukić i Luka Trgovčević nisu uspeli da se plasiraju u polufinale trke na 60 m, Anja je u svojoj četvrtoj kvalifikacionoj grupi zauzela tek sedmo mesto, dok je Luka Trgovčević u svojoj zauzeo šesto mesto.