Čitaj mi!

Beograd i Srbija od 21.00 dočekuju heroje iz Tokija (RTS1)

Na kultnom mestu srpskog sporta na platou Skupštnine grada Beograda organizovan je svečani doček olimpijskog tima Srbije koji će na legendarni balkon izaći posle istorijskog uspeha i osvajanja devet medalja u Tokiju. Već tradicionalna manifestacija počinje u 21 čas, a svi koji ne mogu da dođu do platoa, mogu je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

Posle najvećeg uspeha Srbije na Olimpijskim igrama sledi šampionski doček naših sportista, a pre izlaska na već legendarni balkon biće organizovan muzičko-sportski program.

 

Zbog rekordnog broja osvojenih medalja tokom tri večeri bojama zastave Srbije biće obasjani Most na Adi, Brankov most, Palata Albanija i fontana na Slaviji.

Zlatne medalje osvojile su Milica Mandić i Jovana Preković, kao i vaterpolo reprezentacija, srebro je izborio strelac Damir Mikec, a bronzane medalje su pripale basketašima, odbojkašicama, strelcu Milenku Sebiću, tekvondistkinji Tijani Bogdanović i rvaču Zurabu Datunašviliju.

Pored slavlja u Beogradu, Prekovićevoj će biti organizovan doček i u rodnom Aranđelovcu.

Već tradicionalna manifestacija susreta naših najboljih sportista i navijača počinje u 21 čas, a svi koji ne mogu da dođu do platoa Starog dvora, mogu je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.