Како ученици прате наставу преко канала и платформи РТС-а

Почела је настава на даљину за све ученике у Србији. Поред могућности праћења наставе на ТВ каналу РТС 3 и на интернет платформи РТС Планета (rtsplaneta.rs), наставне јединице за основце и средњошколце доступне суи на сајту РТС-а mojaskola.rts.rs (на насловној страници, категорија "Моја школа") као и на још једном специјализованом интернет подсајту https://mojaskola.rtsplaneta.rs)

Распоред наставе истакнут је на сајту Министарства просвете rasporednastave.gov.rs.

Распоред часова који се емитују свакога дана од 8.00 до 18.00 на телевизијском програму РТС 3, доступан је у Програмској шеми (на сајту РТС- а, РТС 3).

Ако сте на неки час закаснили или сте га пропустили, а желите да га погледате на каналу РТС 3, то можете учинити у наредна 72 сата.

На платформи РТС Планета биће доступни сви емитовани часови. Ту се могу накнадно и више пута прегледати, а оператери неће наплаћивати проток и пренос података за те садржаје, саопштило је Министарство просвете.

РТС Планета је доступна на интернет адреси rtsplaneta.rs. Да бисте приступили садржајима преко мобилног телефона потребно је да инсталирате бесплатну апликацију која је доступна у Гугл продавници (Google play) односно App Store.

Следећи корак је регистрација преко Фејсбук налога или имејл адресе. Када дођете на РТС Планету, одмах ћете угледати одељак "Моја школа" – налази се на насловној страни на вебу и у категорији "Моја школа" у главном менију. 

Часове на интернет платформи РТС Планета можете пратити када желите, где желите, можете да их паузирате, наставите или поново погледате.

На интернет порталу РТС-а можете директно, без регистрације, приступити порталу Моја Школа где из падајућих менија бирате предавање које желите да пратите.

Такође, отворили смо још један подстајт за директан приступ https://mojaskola.rtsplaneta.rs.

Додатне информације о учењу на даљину родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 05 57.