Читај ми!

Стаменковић: Млади доста греше, на Златибору журка са преко 200 студената

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић каже да се епидемиолошке мере најчешће крше у ресторанима и кафићима у великим градовима, али да се прописи све слабије придржавају и у мањим местима.

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић каже да је број надзора импозантан.

"За четири дана тог новог циклуса појачаног надзора, спроведено је преко 17.000 инспекцијских надзора и контрола. Изречено је 417 прекршајних налога у укупном износу од преко 12.600.000 динара", наводи Стаменковић.

Истиче да ови подаци говоре да је и даље присутно кршење мера, најчешће у ресторанима, кафићима и туристичким центрима.

"Инспекција не може да буде присутна на сваком месту и да сваког извршиоца санкционише", истиче Стаменковић.

Наглашава да је важна лична одговорност сваког грађанина, предузетника и правног лица.

"Најчешће су ресторани кршили мере личне заштите и ту је изречено практично 80 одсто укупног броја прекршајног налога. Међутим, било је непоштовања и у мега-маркетима - код запослених у мега-маркетима који нису носили заштитну опрему", истиче Стаменковић.

"Млађа популација доста греши"

Доктор Горан Стаменковић аже да је јавни превоз посебна прича.

"Колеге из Инспекциеј за безбедност у друмском саобраћају немају много мера ових дана, али врло су активни", наводи Стаменковић.

Каже да је дошло до попуштања епидемиолошке дисциплине.

"Млађа пиопулација доста греши. То јесу наша деца, наши студенти и суграђани, али доста су били лежерни и одлазили тамо где није потребно", сматра Стаменковић.

Каже да је претходних дана било кршења мера у многим градовима, а да и у мањим местима долази до кршења прописа.

"Велики градови увек јесу мета јер су тешки за надзор. Поједина мања места су некако увек била у запећку, али није тамо било таквих неправилности јер лако је доћи до информација и спречити. Велики градови јесу већи прекршиоци и то је и сада пример", наводи Стаменковић.

Каже да је на Златибору извршена и контрола студентског одмаралишта које је испражњено јер су студенти направили журку са преко 200 људи.