Ватрогасци Пожеге помажу и онима који су у изолацији

Припадници добровољних ватрогасних друштава, осим што гасе пожаре, ових дана помажу и породицама које су у изолацији.

Дугачак списак за набавку најнеопходнијих намирница за оне који не могу у набавку сами. Припадници Добровољног ватрогасног друшта у Пожеги обучени су за гашење пожара, спасавање од поплава, али се сналазе и на новим задацима.

"За једно лице из Љутица, које је у изолацији. То је шесточлана породица муж, жена и четворо деце", каже Никола Томић из ДВД Пожега.

Снег у граду није као у планини, где неопходне намирнице треба да се доставе. 

Припадници добровољног ватрогасног друштва организовали су дежурства, спремни да помогну свима којима је помоћ потребна.

"Стиже се полако. Ово нам је први пут да смо у Љутице, јуче смо ишли Тучково и Гугаљ. А није било снега, па је било лакше. Овде је мало хладније, било би тешко изаћи колима", каже Миломир Васовић.

 "Заштићени смо максимално, обучени смо да не прилазимо превише. То је то, држимо се мера предострожности и нема ту проблема", каже Милан Савић из ДВД Пожега.

У ванредном стању води се битка за сваки живот. А уз здравствене раднике, полицију, војску, ватрограсце, ту су и волонтери и добровољци који помажу да систем функционише и у ванредном стању.