Поново раде отворени базени на Ташмајдану, али по новим правилима

Отворени базени Спортског центра "Ташмајдан" од данас поново раде, уз максимално 350 посетилаца и уз обавезно придржавање свих епидемиолошких мера заштите.

Пре уласка свим купачима ће се мерити температура, редарске службе ће их смештати на безбедну удаљеност, а на сваких 15 до 30 минута биће вршена дезинфекција просторија, каже за Танјуг директор СЦ "Ташмајдан" Милан Нововић.

Од 10. марта трајала је реконструкција базена, која је обухватила санацију шкољке базена, ново прохромско корито, те базен сада има ново рухо.

Нововић наводи да у тренутним околностима епидемије, посетиоци имају обавезу да поштују све препоруке надлежних органа, као и службених лица на базенима.

Средином маја поново је почео и рад затворених базена на Ташмајдану, уз максимално 80 до 100 купача и уз мере заштите, а Нововић напомиње да се за то време на базенима нико није заразио короном.

Каже да је строго забрањено и спремање хране у оквиру комплекса базена и подвлачи да све мере градског Штаба за ванредне ситуације морају бити поштоване.

Радно време отворених базена је од 10 до 19 часова, цена карата је 350 динара, а према најавама директора СЦ "Ташмајдан" од следећег петка би требало да почне и ноћно купање, од 20 до 23 часа.