ЛДП неће да бојкотује Скупштину

Либерално демократска партија неће се одазвати позиву Ђиласа, Јеремића или Двери на бојкот рада српског парламента, јер, како истиче председник ЛДП Чедомир Јовановић, неће у гомилу са "екстремистима, нацошима и силеџијама" и јер демократска Србија "не сме да буде оружје џелата које смо једва преживели".

Нећемо да бојкотујемо скупштину, рекао је, према саопштењу, Јовановић само зато што на тај бојкот позивају Ђилас и Јеремић, који, како се наводи, и нису у Скупштини, или њихове перјанице из Двери, који су насмејани само у Кремљу, у загрљају са руским екстремистима.

"Нашу политику не воде лидери Савеза за Србију, јер је међу њима више оних који су са Вучићем били на листама или у коалицији, него оних који то нису", истакао је лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Они из Скупштине беже и лажу о нама језиком Шешеља, додаје Јовановић. Они "нису у Скупштини зато што немају шта да кажу и немају иза кога да се сакрију, као што се крију на улици иза незадовољних грађана".

ЛДП је, образлаже Јовановић, у Скупштини Србије зато што се боре за Србију у Европској унији, зато што бране идеју мира кроз договор са косовским Албанцима преко свеобухватног споразума Београда и Приштине, зато што подржавају Босну и Херцеговину као модерну и ефикасну државу и њихову евроатлантску перспективу, а све то је неопходан услов за промену погрешне политике и грешака са којима живимо деценијама.

"ЛДП ће наставити да инсистира на својој политици - да је друштву потребно рећи истину без увијања и изговора, да се без европских интеграција и регионалне политике, која је заснована на помирењу, не може темељно променити Србија", каже он и додаје да нема демократије и развоја људских права и грађанских слобода ако политику градимо на национализму.

"Србија ће бити нормална када будемо прихватили вредности оних земаља у којима људи око нас одлазе да живе, а управо са тим земљама су у сукобу они који нас позивају на бојкот", каже Јовановић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 12. феб 2019, 19:25) - anonymous Mira [нерегистровани]

LDP nece da bojkotuje Skupstinu

Korektna opoziciona stranka.