Брнабић и Леанка: Пријатељски доноси Србије и Молдавије

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са потпредседником Владе за европске интеграције Молдавије Јуријем Леанком о унапређењу свеукупних билатералних односа двеју земаља и искуствима Србије у процесу евроинтеграција.

На састанку је закључено да су односи две земље пријатељски и да постоји простор за унапређење политичког дијалога и сарадње, пре свега, у области економије.

Потпредседник молдавске владе похвалио је реформе које Србија истрајно спроводи и истакао да би размена искустава, у овом домену, као и процесу прикључења Србије Европској унији, била од изузетног значаја за његову државу, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Леанка је потврдио подршку Молдавије суверенитету и територијалном интегритету Србије, привржености поштовању међународног права и проналажењу решења за Косово и Метохију кроз дијалог Београда и Приштине.

Он је истакао да ће Молдавија и убудуће бити подршка Србији на њеном путу.

Европска перспектива је од посебне важности за нашу земљу, али брзина спровођења реформи и њихов ефекат на животни стандард грађана, за нас је важнија од брзине отварања поглавља, оценила је председница Владе.

Леанка је изразио заинтересованост и за модел сарадње региона Западног Балкана и његово повезивање са Европском унијом, кроз одржавање заједничких самита и захвалио премијерки Брнабић на позиву да Молдавија присуствује предстојећем Дигиталном самиту Западног Балкана, који се одржава у Београду у априлу.

Премијерки Брнабић пренео је позив председника Владе Молдавије Павела Филипа да посети ову земљу, каже се у саопштењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар