Харадинајеви активисти извели свој "плазма ритуал"

Активисти Алијансе за будућност Косова организовали су у Приштини симболичну акцију против премијера Аљбина Куртија због најаве да ће укинути таксу од 100 одсто на производе из Србије и БиХ.

Акција је организована поред ограде дворишта косовске владе, уз позив Куртију да не укида таксу без признавања Косова.

"Курти покушава да скрене пажњу са онога што се заиста догађа и на његов флерт са Србијом. Желимо да пренесмо да је АБК против укидању таксе. Ово је тек почетак противљења укидању таксе. Реципроцитет је камуфлажа за очи људи, јер смо уверени да са Србијом нема реципроцитета и предузећемо све демократске мере", навели су активисти АБК, странке претходног премијера Рамуша Харадинаја, који је увео таксу најпре од 10, а онда и од 100 одсто.

Током акције активисти АБК су у двориште владе убацили кутију са омотом "плазма кекса".

На ограду владе окачили су натписе "Аљбине, Србија пролази или не пролази", "Са укидањем таксе ми остајемо без посла", "Вратите нестале, а не српску робу".

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. феб 2020, 20:54) - anonymous [нерегистровани]

Takse

Ja ne znam sta su oni u dobiti sto su nam uveli takse..skocile im cene nemirnica i slatkisa..izgubili kvalitetnu hranu i samo haradinaju i kompaniji mozda takse odgovaraju a narodu sigurno ne..

(понедељак, 24. феб 2020, 17:01) - anonymous [нерегистровани]

Nista novo

Nek takse ostanu doveka,al od priznanja nema nista.Mozete da radite sta hocete.

(понедељак, 24. феб 2020, 15:22) - anonymous [нерегистровани]

Taksa

Ovi albanci su naivni. Pa ne misle valjda da bi im priznali Kosovo u zamenu za takse. Mogu sa taksama da se slikaju i prave performanse.