Вулин, Додик и Цвијановићева: Веселимо се заједничким успесима

Србија и Република Српска први пут обележавају Дан српског јединства, слободе и националне заставе, у знак сећања на дан када је у Првом светском рату пробијен Солунски фронт. У Бања Луци је изасланик председника Србије министар одбране Александар Вулин.

Александар Вулин је председници Републике Српске Жељки Цвијановић уручио реплике ратних застава војске РС, реч је о 130 застава.

Речено је да ће празник наставити да се обележава и оцењено да сарадња никад није била боља.

"Ми, Срби, не живимо у једној држави вољом великих сила вековима иза снас, већи и моћнији доносили су одлике где ћемо да живимо. Али нико не може уместо нас да донесе ту одлуку да престанемо да будемо јединствен политички народ, ми смо један политички народ у најважнијим питањима које нам омогућавају да трајемо", истакао је министар одбране Александар Вулин.

Жељка Цвијановић је истакла да се осећа поносно зато што је ово још један од догађаја који Србија и Српска раде заједно, али никад, каже, на штету никога другог.

"Увек на понос оног што су резултати појединачни и заједнички. Ми се радујемо свему добром што ради Србија и свему што постиже, али смо и сигурни у подршку у будућности, и веселимо се заједничким успесима", навела је Цвијановићева.

"Ми имамо две државе али је наша тежња да будемо једна држава и да заједно градимо сигурност и будућност региона и то је нешто што нико нам не може одузети и спречити да о томе размишљамо и тежимо на један миран и цивилизован начин", истакао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Данашњи празник инициран на заједничком састанку српског председника Александра Вучића и српског члана Председништва Милорада Додика.