Читај ми!

Сајт РТС-а трећи пут најбољи

Интернет портал РТС-а добитник признања часописа PC Press za најбољи српски сајт у 2012. години у категорији Вести и информације.

Добитник признања PC Press као најбољи српски сајт у 2012. години, у категорији Вести и информације је, трећи пут, Интернет портал Радио-телевизије Србије.

У образложењу за доделу награде жири часописа наводи: 

"Званични сајт медијског јавног сервиса Србије се истакао својим ефикасним, а ипак непретенциозним дизајном и функционалношћу. Насловна страна делује мирно, али су сви потребни линкови лако приступачни. Сајт прати комплетну продукцију РТС-а, али је често и допуњава, а многе емитоване прилоге можете погледати и касније. Садржај можете пратити и кроз андроид апликацију, а труд је уложен и за прилагођавање садржаја особама са посебним потребама. За будућност остаје рад на бољој комуникацији са друштвеним мрежама". 

Сајт Јавног медијског сервиса активиран је са новим, српским доменом: www.rts.rs, 28. јуна 2008. године, вишеструко увећавши број посета у односу на претходни период.

Тиме се РТС сврстао међу водеће онлајн медије у Србији и у сам врх интернет издања регионалних јавних сервиса.

Редакција, као део Информативног програма РТС-а, функционише према професионалним стандардима јавних сервиса и природи медија.

Интернет портал РТС-а сада је водећа српска веб-адреса по прегледаном и преузетом видео-материјалу.

Поред реализованих унапређења софтверске платформе (нпр. доступност садржаја на мобилним комуникационим уређајима или опције Text to Speech) ове године планирају се нова софтверска побољшања и интегрисање, на нов начин, свих веб-садржаја система РТС-а на адреси www.rts.rs.

Интернет портал Радио-телевизије Србије сврстан је 2008. године међу најбољих осам сајтова (Секција информације), на годишњој топ листи домаће интернет заједнице коју, по традицији, крајем јануара саставља часопис PC Press.

Године 2009. и 2010, одлуком жирија часописа PC-press, Интернет портал Радио-телевизије Србије проглашен је за најбољи српски сајт у категорији Вести и информације, док је у прошлогодишњем избору (за 2011. годину) РТС сврстан међу пет најбољих.

број коментара 25 Пошаљи коментар
(четвртак, 31. јан 2013, 13:19) - anonymous [нерегистровани]

Zasluzeno!

U poplavi svega i svacega za vecu posjecenost i prodaju,RTS-ov sajt ostaje rijetko pristojno mjesto gdje se moze brzo doznati,ali takoder izvanredno mjesto gdje se kroz komentare posjetilaca sajta moze cuti glas naroda,razmjena misljenja pa veoma cesto i odusak za sve nase gorcine.Zar i u tome nije smisao javnog servisa.Hvala Vam na tome i ostanite na svom primjernom nacionalnom nivou!

(четвртак, 31. јан 2013, 13:06) - anonymous [нерегистровани]

u celom regionu !!!!

vas portal je ubedljivo najbolji ne samo u srbiji, nego u celom regionu !!!!!! gledam hrvatski, slovenacki i par drugih portala i mogu reci da su katasrofalno losi !!!!
svaka vam cast i cestitam vam na nagradi !!!!

(четвртак, 31. јан 2013, 12:07) - anonymous [нерегистровани]

rts.rs.rs

Iskreno svaki dan na vas sajt udjem po min 20 puta. Ne koristim druge sajtove za informisanje osim vaseg , jedino sto se o sportu informisem na sportskim portalima... Samo nastavite ovako :)

(четвртак, 31. јан 2013, 09:44) - anonymous [нерегистровани]

Сајт је сасвим ОК

Мени је сајт РТС сасвим ОК. Има доста занимљиве вести и што је још важније јако је прегледан. Добро је што негује ћирилицу, а и опција читај ми је одлична. 

(четвртак, 31. јан 2013, 05:21) - anonymous [нерегистровани]

Meni licno

Meni licno se sajt ne svidja, jako deluje staromodno i oskudan je u sadrzaju.

(четвртак, 31. јан 2013, 01:39) - smile [нерегистровани]

Ma naravno!

Druze, skroz si u pravu! Ja posecujem ovaj sajt svakodnevno, i svidjaju mi se sve njihove objave, svkog tipa, ali ja sam dao samo malu sugestiju sta mogu da ubace i da malo doteraju... Ne pricam za ,,VIMEO'' ili bilo koju drugu firmu, vec samo malo da ga modernizuju, a veruj mi, to nema veze sa dial-up ili bilo kojom drugom konekciom! RTS je velika firma i zbog toga treba da malo poradi na detaljima!

(четвртак, 31. јан 2013, 00:34) - anonymous miki-dijaspora [нерегистровани]

svakako

i meni je nekako najdrazi sajt RTS-a,mada imam internet televiziju na lap-topu skoro pet godina koju redovno placam,jos jednom cestitke vama...pozdrav!!

(четвртак, 31. јан 2013, 00:23) - anonymous [нерегистровани]

Sportska redakcija

Sportska vam je najbolja..
Pokrivate sve sportove na najprofesionalniji način, od najava događaja do živog praćenja..
U ovom trenutku jedino zameram , a to, doduše ne rade ni čisto sportski sajtovi, malo je informacija o zimskim sportovima....umetničko klizanje, alpske discipline....
Ostalo...super!

(среда, 30. јан 2013, 23:04) - anonymous [нерегистровани]

Cestitke

Naravno da je najbolji, sve je lako pregledljivo i citko sto je najvaznije (pored dobrog novinarstva, naravno) za dobar sajt.

(среда, 30. јан 2013, 23:00) - anonymous [нерегистровани]

Svaka čast

CAREVI