Срушена кућа Јовице Менковића из Цернице код Гњилана

Запослени у администрацији косовске општине Гњилане багерима су срушили породичну кућу Јовице Менковића из Цернице, који живи тешким социјалним условима у шесточланом домаћинству са троје деце, преноси телевизија "Пулс".

Председник Привременог органа српске општине Гњилане Срђан Митровић оштро је осудио овај чин назвавши га вандалским и незаконитим.

О томе је обавестио и министра за повратак и заједнице Далибора Јевтића, као и Српску листу, јер је, према његовим речима, то још један покушај притиска на преостале Србе на исељавање.

"У селу Церница, општина Гњилане, изненада је и без икаквог упозорења или најаве општина Гњилане при привременим косовским институцијама ушла у породично домаћинство Јовице Менковића из Цернице са багерима и срушила породичну кућу овом домаћинству", навео је Митровић.

Како наводи, ради се о шесточланој породици са троје деце која је живела у тешким социјалним условима и којој је општина Гњилане током деведесетих година доделила плац за градњу куће.

"Ова породица поседује уредну документацију о томе, али коју општина Гњилане при привременим косовским институцијама није уважила као релевантну. Као председник привременог органа на чијој се територији налази ово село оштро осуђујем овај вандалски и незаконити чин општинских власти привремених институција", истакао је Митровић.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(уторак, 18. феб 2020, 17:44) - anonymous [нерегистровани]

Zemljotres i donacija

Ovo je njihov odgovor na nasu donaciju nakon zemljotresa koji ih je zadesio.

(уторак, 18. феб 2020, 16:07) - anonymous [нерегистровани]

Vazno je dobro dokumentovati

Pa ako smo nemocni da ih zaustavimo onda bi bilo veoma vazno da se sto bolje dokumentuje blagovremeno i sto bolje. Kukanje bez dokumentacije ostaje prazna prica. Dokumentaciju bar mozemo pokazati onima koji hoce da nas cuju. Oni koji su jaci od nas a na nasoj su strani bi imali dokaze da natrljaju nos onima koji zasticuje taj olos. Ovo su vremena kada se ratuje vise svim drugim sretstvima nego sa oruzjem.

(уторак, 18. феб 2020, 15:31) - глас разума [нерегистровани]

Осуђени на немо и беспомоћно посматрање

Ништа не можемо учинити, ни на Космету, ни у Црној Гори нити у БиХ... злотвори и силници свуда право узимају за себе, не остављајући нама ништа. Бога се не боје, за правду не знају, на силу, углавном ону туђу и туђинску, се искључиво ослањају. Ко ми сад дође са оном причом, сви смо ми исти народ, сви смо једно и једнаки, тај нам одавно више није ни пријатељ нити нам добро мисли... безбожници и неправедници треба да се плаше гнева мирног тлаченог народа, јер што посејаше, кусаће једног дана... превише је невиног плача и молитве свих оних заборављених и обесправљених отишло у небо, сувише је велик рачун и цех, који нико да плати... а много застранише и много зла и несрећа нанесоше. 

(уторак, 18. феб 2020, 14:53) - anonymous [нерегистровани]

Ostre osude

Evo svi se plaše i drhte od naših osuda, hoće li država barem jednom nešto konkretno da preduzme ili samo da osuđuje? Jer kolko vidim daleko će doguramo sa ovim osudama.

(уторак, 18. феб 2020, 13:39) - anonymous [нерегистровани]

Druga država. Ništa tu ne možemo da uradimo.

Moj predlog je da se svi ljudi sa Kosova i Metohije što pre presele u sve one prazne kuće da ih ne bi naselili migranti. Tek sa migrantima eto nama cele Srbije gore od Kosova sada.

(уторак, 18. феб 2020, 13:13) - Markovljev [нерегистровани]

Može li Srbija

Moželi ta Srbija da jednom lupi o sto i oštro i neodlozno traži od EULEX-a da počne da čini ono za šta je formiran (kada smo se već sami odrekli UN) a ne da čini sve da učvršćuje vlast okupatora Kosova i Metohije.Ne znam da li ste primetili da Prištinski vlastodršci uvek čine neke provokacije kada je u Beogradu neki visoki funkcioner Rusije, kao da žele da i njima i nama stave do znanja da su njihovi sponzori još jači od nas i Rusije. Još hoćete da otvarate avionske i železničke linije sa okupatorima?

(уторак, 18. феб 2020, 12:53) - Ivan [нерегистровани]

Sat otkucava

Svakim danom je sve ucestalije, kada niko ne reaguje sem izjava koje procitamo onda to drugu stranu ohrabuje i daje povoda, reakcija i to sto je pre moguce!!!