“Градска чистоћа“ демантује синдикат “Слога“ да су од радника тражили капиларне гласове

Јавно комунално предузеће "Градска чистоћа" одбацило је данас као неосноване и нетачне тврдње синдиката Слога да су запослени у том предузећу били приморавани да скупљају "капиларне" гласове за СНС. Шеф одборничке групе СзС у скупштини Града Београда тражи смену директора "Градске чистоће", а од градоначелника да се изјасни о том случају.

Тврде, наиме, да је позадина тих отпужби лични интерес радника Богосава Нешовића, који на тај начин покушава да одложи спровођење дисциплинског поступка, након што је откривено да је фалсификовао диплому при заснивању радног односа.

Предузеће наводи да је запосленом Богославу Нешовићу, који је и председник синдиката "Слога" у тој фирми, већ уручено Упозорење да су се стекли услови за отказ Уговора о раду јер је дао нетачне податке и документа који су били одлучујући за заснивање радног односа.

Наиме, како тврде, након редовне контроле диплома запослених у ЈКП "Градска чистоћа", просветни инспектор надлежног Секретаријата за образовање и дечју заштиту је утврдио бројне неправилности које указују да диплома о стручној спреми запосленог Нешовића није веродостојна и да се не налази у евиденцији Техничке школе ГСП у Београду.

На основу тога је покренут законом прописан поступак, с обзиром да је диплома о школској спреми основни доказ да запослени испуњава услове прописане за одређено радно место, наводе из ЈКП.

Из Градске чистоће кажу и да неће износити друге чињенице које, како наводе, говоре о томе зашто Нешовић покушава да свему придода политичку ноту и случај подигне на виши ниво, иако се, како кажу, само ради о достављању дипломе о стручној спреми.

Кажу и да су наводи синдиката "Слога" злонамерне инсинуације како би се нарушио углед руководства предузећа на челу са директором Марком Попадићем.

Из Удружених синдиката Србије "Слога" тврде да је Нешовић, иначе председник те синдикалне организације у "Градској чистоћи", добио отказ након што се као узбуњивач обратио градоначелнику Београда Зорану Радојичићу и пренео му да директор Марко Попадић под претњом отказом захтева од радника да скупљају сигурне гласове за СНС.

Тим поводом огласио се и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић који је пружио подршку Благојевићу и навео да СзС захтева оставку директора "Чистоће", а од Радојичића да се "изјасни о овом случају".

Са друге стране, шеф одборника СНС у Скупштини града Београда Александар Мирковић  у саопштењу је оценио да се "јефтина манипулација" СЗС наставља подржавањем човека који је ухваћен у превари и који је због незаконитих радњи, санкционисан. 

број коментара 0 Пошаљи коментар