Брнабић: Прибој за пример другима у екологији

Прибој је прва локална самоуправа у Србији која ће комплетно прећи са централним грејањем на биомасу, што је јако значајно за заштиту животне средине и њихов пример треба да следе и остали градови, изјавила је председница Владе Ана Брнабић током посете том граду.

Премијерка Ана Брнабић је обишла Слободну зону Прибој, која запошљава 500 радника и посетила две фирме које послују у оквиру зоне, као и нови погон у изградњи ван зоне једне немачке фирме која ће ове године запослити 400 нових радника.

"Прибој је после гашења ФАП-а био у једној од тежих ситуација у земљи,јер је Прибој био једнако ФАП. Захваљујући визији Александра Вучића који је 2016. оформио радни тим за Прибој, који је извршио диверзификацију привреде, довео инвеститоре и удахнуо нови живот привреди и Прибоју", казала је Брнабић.

Она је обишла и Регионални иновациони стартап центар у изградњи и реконструисану Средњу машинско-електротехничку школу која је са осталим школама повезана на топлану на биомасу.

"У Прибоју смо успели да дамо и сигнал младима да је другачија будућност могућа", рекла је Брнабић и нагласила да су у Прибоју чак 4 школе повезане на брз бежични интернет у оквиру пројекта Повезане школе.

Премијерка је похвалила и успех прибојских средњошколаца који ће Србију оредстављати на Европском такмичењу у роботици 14. марта у Словенији заједно са ђацима из Пријепоља.

Тренинг центар у Слободној зони 

Председник општине Прибој Лазар Рвовић захвалио је Влади Србије на подршци и помоћи и истакао да ова локална самоуправа пуно улаже у школство, јер знањем хоће да победе и врате Прибој на место где треба да буде.

"Желимо да младима пружимо квалитетно образовање. Дуално образовање је присутно и у високом школству. Отворен је и Тренинг центар у Слободној зони где се школује дефицитаран кадар за потребе индустрије. Све радимо да сачувамо људе и створимо услове за школовање и посао ,али и повратак оних који су отишли", навео је Рвовић.

Народни посланик Крсто Јањушевић рекао је да Прибој има перспективу захваљујући помоћи Владе и најавио је да су у току и преговори са једним од најбољих привредника Западне Србије о новој инвестицији у Прибоју.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. феб 2020, 00:27) - anonymous [нерегистровани]

Плусеви

Природно је да политичарима заслуге користе и кад им активна каријера прође, велики проблем је кад у једној земљи заслуге вреде само док су политичари активни а после се све заборави.