Хоргош, спречен покушај кријумчарења козметике

Цариници су 18. фебруара 2020. године на прелазу Хоргош у сарадњи са полицијом спречили покушај кријумчарења козметике, чија је вредност процењена на око милион динара.

Прекршај је откривен када је синоћ око 23 часа за контролу на улазу у земљу стигао аутомобил "форд мондео" немачке регистрације, којим су путовала двојица Албанаца из Пећи, са путним исправама тзв. "Косова".

На питање да ли имају нешто да пријаве, 50-годишњи возач и његов 35-годишњи сапутник истог презимена рекли су да са собом носе само лични пртљаг, али су свеједно издвојени за детаљан преглед, саопштила је Управа царина.

Том приликом су у пртљажнику аутомобила пронађене торбе и кесе у којима је поред нешто мало пртљага откривено и преко 2.200 различитих козметичких препарата.

Према ценама на сваком појединачном производу укупна вредност декоративне козметике и препарата за негу коже и косе процењена ја на око милион динара.

Даљу надлежност у овом случају су преузели полиција и тужилаштво, којима су предати заплењена роба, аутомобил и путници.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 19. феб 2020, 14:23) - anonymous [нерегистровани]

kozmetika

auuuuu,kakav tezak prekrsaj...
dozivotna za njih.