Читај ми!

За претње смрћу посланику, условно осам месеци затвора

Због претњи које је упутио народном посланику Владимиру Ђукановћу у новембру 2019. године преко Твитера, Радивоје Гојковић правоснажно је осуђен на условну казну затвора од осам месеци, с роком провере од четири године.

Овом пресудом Апелационог суда у Београду, Гојковићу је потврђена првостепена пресуда Вишег суда у Београду којом је осуђен због кривичног дела угрожавање сигурности.

Гојковић је осуђен јер је 14. новембра 2019. године угрозио сигурност народног посланика у вези са пословима које обавља у Народној скупштини, претњама упућеним преко друштвене мреже Твитер.

Он је, како се наводи у пресуди, на Твитеру поставио фотографију Ђукановића која је настала приликом емитовања емисије на телевизији "Kоперникус" у којој је посланик износио политичке ставове, па је изнад фотографије написао и јавно објавио текст који гласи: „Шта би сте Ви са њим, вероватно бисте га убили? А не, одвео бих га у планину, па комад по комад…"

По налажењу Апелационог суда, правилно је првостепени суд од олакшавајућих околности за Гојковића ценио његово делимично признање кривичног дела, изражено кајање и извињење Ђукановићу, затим спремност да му се лично извини, као и његове породичне прилике.