Читај ми!

На Ватину заплењено 130 килограма марихуане сакривене испод летвица за паркет

Цариници на на граничном прелазу Ватин открили су и запленили данас 130 килограма марихуане скривене у конструкцији камионске приколице која се упутила ка Пољској, саопштено је из МУП-а.

Дрога је пронађена у камиону параћинских регистарских ознака са приколицом регистрованом на сјеничке таблице.

Камион је имао тзв. корито у унутрашњоти конструкције које се често користи за кријумчарење, па су цариници унутра убацили нешто како би на основу звука утврдили да ли је оно празно како би и требало да буде.

Звук који су зачули открио је да се у унутрашњости ипак нешто налази, због чега је одмах спроведена детаљна контрола.

Испод летвица за прављење паркета од ораховог дрвета које је камион превозио као пријављен товар, било је сакривено и 130 килограма марихуане паковане у пакете од по један килограм.

Возач из Љубовије је заједно са откривеном дрогом и камионом предат у даљу надлежност полицији и Вишем тужилаштву из Панчева.

Припаднике Управе граничне полиције који су запленили наркотике, похвалио је и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

"Желим да се захвалим начелнику и припадницима Управе граничне полиције који су од почетка године на граничним прелазима спречили кријумчарење и запенили око 620 килограма различитих врста наркотика. Они су својим преданим радом и у овој години, у којој смо се суочили са корона вирусом, показали апсолутну посвећеност борби против криминала и заштити граница наше земље", рекао је Стефановић.