Демократе: Свака одлука осим опозива Трампа биће погрешна

Шеф Обавештајног комитета Представничког дома Конгреса Адам Шиф је на данашњем наставку суђења о опозиву америчког председника Доналда Трампа нагласио да би свака одлука осим опозива председника била веома погрешна.

Према речима Адама Шифа, шефа Обавештајног комитета Представничког дома Конгреса, Трамп је злоупотребио положај и тражио помоћ стране државе како би променио исход избора у својој земљи, а када је ухваћен покушао је да опструише истрагу, што је свакако против закона.

Демократе тврде да је Трамп од украјинског председника Володимира Зеленског тражио да истражи пословање Хантера Бајдена, сина бившег потпредседника САД Џозефа Бајдена, који је радио у украјинској гасној компанији, како би наштетио Џоу Бајдену, свом потенцијалном противкандидату на председничким изборима у новембру ове године.

Шиф сматра да би свака одлука осим опозива била веома погрешна.

Јуче је одлучено да ће демократе имати укупно 24 сата, подељених на три дана, да изнесу своје аргументе за опозив.

Након тога, следи још 24 сата, такође подељених на три дана, за тим одбране председника Трампа, а после тога ће сенатори имати 16 сати да постављају питања, како представницима оптужбе, тако и адвокатима Доналда Трампа.

По завршетку постављања питања, сенатори ће гласати о позивању одређених сведока, пре свих, Џон Болтон, Трампов бивши саветник за националну безбедност, који би према речима демократа могао да да потпуно ново светло на све што се дешавало.

Процес може да траје и до четири недеље, али је исход вероватно већ познат. За опозив Трампа је потребна подршка две трећине сенатора, коју демократе, највероватније, неће моћи да обезбеде.

број коментара 0 Пошаљи коментар