Њујорк тајмс: Могуће сведочење Болтона у процесу опозива Трампа

Председник САД Доналд Трамп рекао је у августу свом тадашњем саветнику за националну безбедност Џону Болтону да жели да настави блокаду помоћи Украјини, док му тамошњи званичници не помогну у истрази о демократама, пише Њујорк тајмс.

Некадашњи саветник за националну безбедност Беле куће Џон Болтон, у својим необјављеним рукописима, износи тврдње које би могле да појачају притисак на републиканце да Болтона позову као сведока у процесу опозива Трампа, пише Њујорк тајмс.

Болтон је написао да му је председник Доналд Трамп у августу рекао да жели да настави блокаду помоћи Украјини од 391 милиона долара, док му тамошњи званичници не помогну у истрази о демократама, укључујући и бившег потпредседника Џоа Бајдена, пише Њујорк тајмс

Адвокат Џона Болтона је сугерисао да је објава Њујорк тајмса тачна и да је необјављени рукопис доставио Савету за националну безбедност.

Председник Трамп је негирао да је урадио нешто лоше и назвао је процес опозива срамотом.

"Никада нисам рекао Џону Болтону да је помоћ Украјини повезана са истрагом о демократама, укључујући и Бајдена. У ствари, он се никада није на то пожалио за време док је био на јавној дужности", написао је Трамп на Твитеру

Џон Болтон је поднео оставку на место саветника за националну безбедност у септембру прошле године.

Како се наводи, Бела кућа је наредила Болтону и другим званичницима администрације да не сарађују у процесу опозива, иако је Болтон раније рекао да би сведочио уколико га позову.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. јан 2020, 10:49) - anonymous [нерегистровани]

Tramp

ovo je obicno gubljenje vremena jer ce svi republikanci glasati protiv opoziva Trampa.Mnogo su nestrpljivi.