Папа Фрања се не осећа најбоље, пропушта мису

Папа Фрања је болестан и неће присуствовати данашњој миси са римским свештенством у базилици Светог Јована Латеранског, саопштили су званичници.

Ватикан је навео да се 83-годишњи папа не осећа најбоље и да је одлучио да остане у близини ватиканског хотела Света Марта у којем живи, као и да ће наставити са другим планираним обавезама, јавио је АП.

Нема више званичних информација о природи болести, али АП наводи да је папа виђен како кија и дува нос током јучерашње мисе.

Папа Фрања је јуче на Тргу Светог Петра у Ватикану упутио молитве жртвама коронавируса и медицинском особљу које их лечи.

Хиљаде окупљених верника носило је заштитне маске, а папа је пољубио једно дете док је пролазио преко трга у свом папамобилу и руковао се са верницима који су седели у првом реду, иако обично само маше.

Вест о папином здравственом стању долази у тренутку када се Италија суочава са епидемијом новог коронавируса. На северу Италије пријављено је да је 400 људи заражено вирусом.

АП наводи да је папа генерално доброг здравља. Као млад човек изгубио је део плућа због респираторне болести, а пати и од ишијаса, због чега отежано хода.

број коментара 0 Пошаљи коментар