Ухапшени због завере против председника

Адвокат за заштиту људских права, три војника и бивши полицајац ухапшени су на Филипинима због наводне завере за свргавање с власти председника те земље Глорије Макапагал Аројо.

Адвокат Хомобоно Адаза, војни пуковници Оскалито Мапало, Сесар де ла Пена, Ерни Ембој и бивши полицајац Рафаел Кардено ухапшени су у тржном центру у Манили, због сумње да су планирали војни пуч против владе, изјавио је шеф локалне полиције генерал Авелино Расон, додавши да ће против њих бити подигнуте оптужнице.

Против Глорије Аројо, коју већина Филипинаца сматра најкорумпиранијим председником свих времена, у последњих пет година су се стално ковале завере.

Поред тога што је варала на председничким изборима 2004. године, Аројо, њен супруг и њени блиски политички савезници осуђени су за учешће у бројним сумњивим владиним уговорима.

Прошле године Глорија Аројо је морала да поништи владин договор с кинеском корпорацијом ЗТЕ, јер је откривено да су њен супруг и блиски политички савезници примили милионе долара како би обезбедили да кинеска фирма добије посао.

број коментара 0 Пошаљи коментар