Тихановска открила зашто је побегла из Белорусије

Светлана Тихановска, која је била противкандидат Александру Лукашенку на недељним председничким изборима у Белорусији, објавила је видео у којем је објаснила зашто је одлучила да напусти земљу.

Светлана Тихановска, која се сада налази у Литванији, у видео-снимку наводи да јој је одлука о напуштању земље пала веома тешко.

"Мислила сам да ме је цела ова кампања јако очврснула и дала ми толико снаге да бих могла све да издржим. Али вероватно сам остала слаба жена каква сам првобитно била. Донела сам веома тешку одлуку за себе", рекла је Тихановска у видео-снимку објављеном на њеном Твитер налогу.

Она је навела да је одлуку донела апсолутно сама и да ни пријатељи, ни рођаци, ни штаб, ни њен супруг Сергеј једноставно нису могли на било који начин да утичу на њу.

"Знам да ће ме многи разумети, многи ће ме осудити, а многи ће ме мрзети. Али, не дај боже да се суочите са избором са којим сам се суочила. Зато се, људи, побрините за себе, молим вас", рекла је Тихановска.

Истакла је да ниједан живот није вредан онога што се сада догађа и да су деца најважнија ствар у животу.

Министар иностраних послова Литваније Линас Линкевичијус саопштио је претходно да је Тихановска отпутовала у Литванију у јеку протеста против изборних резултата и да је на безбедном.

Изјавио је и да јој је дата једногодишња виза и место за боравак у Литванији, која се брине за њену безбедност.