Читај ми!

Напад Израела на сиријске положаје, погинуло десет бораца

У израелском ваздушном нападу на сиријске положаје на Голанској висоравни погинуло је десет страних бораца, међу којима и пет савезничких.

Израел је покренуо ваздушне ударе на сиријске и иранске циљеве на југу Сирије након што су експлозивне направе постављене на Голанској висоравни под контролом Израела, саопштила је израелска војска.

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је да је у ваздушном нападу израелске ратне авијације, међу убијеним странцима, пет бораца који су, како се наводи, "вероватно били Иранци и који су припадали снагама Кудс, као и два проиранска борца неодређене националности", преноси alarabiya.net.

Представник израелске војске Авишаи Адраи објавио је на Твитеру да је израелска авијација напала војне положаје сиријске војске и иранског Кудса, обавештајно-диверзантског крила Револуционарне гарде Ирана, који се налазе у Либану.

Сиријска САНА најпре је пренела да су сиријске ракетне, противваздушне снаге пресреле "израелске агресоре" који су надлетали Дамаск, али је нешто касније наведено да је израелска ратна авијација примећена и нападнута на југу, пренео је Ројтерс.

Западни обавештајни извори тврде да је Израел започео ваздушне ударе на Сирију у оквиру "рата из сенке који је одобрио Вашингтон", а с циљем да се утврди домети војног утицаја Ирана.