Читај ми!

Палермо, девојчица жртва игре "изазова" на Тик-Току

Десетогодишња девојчица из Палерма угушила се пошто је, по свој прилици, учествала у апсурдој игри "изазова" на мрежама, пише дневни лист "ИЛ Фато котидијано". Полиција испитује мобилни телефон девојчице, верује да ће пронаћи њен последњи снимак.

Државно тело за гаранцију личних података је затражило од друштвене мреже Тик-Ток да одмах блокира све кориснике чија старост није са сигурношћу потврђена, наводи италијански лист.

Захтев је уследио након што је десетогодишња девојчица из Палерма преминула угушена, по свој прилици учествујући у апсурдој игри "изазова" једној од многих које су раширене на платформи и веома популарне међу младима.

Девојчица је пронађена у купатилу са појасом око врата завезаним за радијатор, хитно је пребачена у болницу, али јој није било спаса.

Полиција испитује мобилни телефон девојчице, која је имала неколико својих профила на Фејсбуку и Тик-Току.

Верује се да ће у мобилном телефону бити и последњи снимак девојчице док је учествовала у игри "изазову", али евентулано и траг онога који ју је на то подстакао.

Поводом трагичног догађаја психолог Калођеро Ло Пиколо је изјавио да "смо сви учесници ријалити програма у којему се траже нови подвизи да би се освојили бодови".

"Сви истовремено учествујемо и сви смо једнако губитници", тврди Ло Пиколо.

Родитељи девојчице дали су сагласност да се њени органи транспалнтирају и спасиће живот четворо болесне деце.