Читај ми!

Две особе погинуле, 16 повређених у железничкој несрећи у Египту

Најмање две особе су погинуле док је 16 повређено када је путнички воз искочио из шина северно од Каира, саопштиле су египатске власти.

Воз је искочио из шина док је пролазио кроз станицу Каљубу на путу за град Менуф у делти Нила, наводи се у саопштењу државног тужилаштва које је додало да је покренута истрага о узроку несрец́е, пренео је АП.

Најмање 20 возила хитне помоћи послато је на лице места, а повређени су пребачени у оближње болнице, саопштиле су египатски званичници.

На снимцима који објављени на друштвеним мережама забележено је како спасиоци извлаче путнике кроз прозоре олупина вагона.

Искакање возова из шина и судари су уобичајени у Египту где железнички систем има историју лошег одржавања инфраструктуре и нестручног управљања, наводи АП.

Последњих година египатска влада најављује иницијативе за модернизацију и побољшање железнице, а 2018. године председник Абдел Фатах ал Сиси изјавио је да је за ремонт запуштене железничке мреже потребно око 250 милијарди египатских фунти (око 8,13 милијарди долара).