Украдено 3.000 бланко британских пасоша

Поново скандал у Великој Британији. Три хиљаде британских пасоша је у рукама лопова. Стручњаци кажу да сваки пасош на црном тржишту вреди две и по хиљаде евра.

Како објављују британски медији лопови су напали комби одмах пошто је напустио фабрику у Олдаму, код Манчестера на северу Британије.

У возилу чије је одредиште требало да буде војни аеродром било је три хиљаде бланко британских пасоша и формулара за британске визе.

Британске власти тврде да су предузеле "превентивне акције" да би спречили употребу тих бланко докумената за фалсификовање.

Из пасошке службе поручују да то значи да су украдени пасоши неупотребљиви.

Упркос томе један стручњак је изјавио да су украдени бланко документи од велике вредности за лопове јер ће их продавати за око 1.700 фунти по комаду, односно око 2.500 евра.

Иако је у питању пљачка, критичари премијре Брауна, користе овај инцидент да подсете на пропусте његове владе. Крајем прошле године влада је је изгубила два компјутерска диска са личним подацима готово половине становништва земље, што је био највећи безбедносни пропуст у историји Уједињеног Краљевства .

број коментара 0 Пошаљи коментар