Италијанска војска у борби против криминала

Италијанска влада десног центра позвала је војску да помогне полицији у борби против криминала, илегалне имиграције и могуЋег тероризма. Опозиција критикује тај потез, упозорава да ће нарушити слику земље у иностранству и можда заплашити туристе да избегавају Италију.

Почетком следеће недеље, у Италији ће око 4.000 војника кренути у патроле с полицајцима по улицама Рима, Милана, Напуља и Палерма.

Полицији је потребна помоћ у очувању историјских локација и важних грађевина као што су Ватикан, миланска катедрала, желесничке станице, амбасаде, и друге осетљиве мете, односно места која могу бити циљеви терористичких напада.

Одређен број војника ће бити послат на југ Италије, да помогну у чувању затвора за илегалне имигранте, рекли су данас италијански министри полиције и војске.

Ова мера ће трајати шест месеци.

После тога, могуће ју је продужити, или чак повећати број војника који ће помоћи полицајцима у свакодневним патролама.

Наравно, опозиција каже да ће се то вратити као бумеранг, да ће непоправљиво нарушити слику земље, и вероватно утицати на смањење броја туриста који ће се плашити доласка у земљу у којој војска мора да чува ред на улицама.

Министар унутрашњих послова из сенке, Марко Минити, каже да је извођење војске у патроле само замазивање очију, и покушај владе да сачува образ због незадовољства унутар полиције, погођене смањењем будџета.

број коментара 0 Пошаљи коментар