Мађарска, све више српских држављана ухапшених због кријумчарења миграната

Међу кријумчарима миграната све је више држављана Србије који због зараде заборављају на последице. За седам дана у Мађарској су ухапшена три српска држављанина јер су покушали да мигранте превезу у Аустрију.

Мађарске власти осудиле су јуче на три године затвора држављанина Србије који је 13. фебруара ухапшен због кријумчарења шесторо миграната.

Истог дана ухапшен је још један наш држављанин који је у аутомобилу покушао да прокријумчари чак осам миграната.

Казне мађарских власти за та кривична дела су строге, па се очекује да и он буде осуђен на казну од две и по до три године затвора након чега га чека забрана уласка у Мађарску од пет година.

Званичници локалних власти у Кањижи често су спомињали своје суграђане који се баве кријумчарењем мирганата као уносним али криминалним бизнисом. 

Према подацима мађарске полиције, више од 5.000 миграната ове године је покушало да илегално уђе на територију Европске уније. 

Мигранти на све начине покушавају да пређу границу заобилазећи жичану ограду, преласком преко Тисе, копањем канала, уласком у камионе и возове.

Често ризикују своје животе, али не одустају.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 18. феб 2020, 13:58) - Gastarbajtovanje [нерегистровани]

Srbi i migranti imaju isti cilj:

Deutschland!

(уторак, 18. феб 2020, 13:46) - anonymous [нерегистровани]

Negativno iskustvo

ima EU i cudi me zasto ne reaguje jer te izbeglice ne zele da se integrisu, da rade, da se obrazuju. Prezastupljeni su u zatvorima i u kriminalu.

(уторак, 18. феб 2020, 12:16) - Воронцов [нерегистровани]

Свака земља има право да штити своју територију

Не мора да прими неког ако неће. Што је неко у томе успешнији, а неко мање успешан то је друго питање.А људи се као што видимо свачим баве па и кријумчарењем миграната. Што би се рекло хоће се свачим бавити само да не ору и не копају јер им се тај поштени посао чини тешким.А кад падну под санкције закона као у овом случају онда је касно.

(уторак, 18. феб 2020, 11:12) - anonymous [нерегистровани]

A kako su migranti dospeli u Srbiju?

Upravo preko EU drzava, Bugarske i Grcke. E sad, migranti ne bi trebalo dalje (po EU interesu) pa su se zato drzave kao Hrvatska i Madjarska dobro ogradile. A zasto bi ih mi uopste i drzali u Srbiji i ko je dozvolio da oni uopste udju u Srbiju?

(уторак, 18. феб 2020, 09:56) - Markovljev [нерегистровани]

Prevencija u Srbiji

Kao prijateljska zemlja Madjarska je podigla dva reda prepreka od bodljikave žice prema Srbiji, što nije lepa slika. Srbija bi morala da zatraži pomoć Madjarske i EU i da preventivno očisti granični pojas od migranata i iste smesti u prihvatilišta ali daleko od Madjarske granice, najbolje na granici sa Makedonijom a još bolje bi bilo kada bi ih se reršavala trajno a to deportacijom, za koju sam siguran dabismo dobili pare od EU a AirSerbia dobar biznis.
Neću žicu na granica sa Madjarskom, hoću da iz Srbije migranti ne prelaze u Madjarsku.
Za reportera. Nema tromedje izmedju Hrvatske Madjarske i Rumunije, ono je u Rabeo u Srbiji.