Амфилохије: Безакоње је проглашено за закон

Након молебна Пресветој Богородици који је служен у рисанској цркви Светих апостола Петра и Павла, митрополит црногорско-приморски Амфилохије позвао је грађане да не гласају за оне који подржавају Закон о слободи вероисповести.

"И ми смо то дочекали овдје у Црној Гори да је безакоње проглашено за закон, и то у име народа", рекао је митрополит Амфилохије, преносе Вијести.

Упитао је који је тај народ који гласа за некога "који безакоње проглашава за закон."

"Ја вјерујем докле се не скине то безакоње да нећете наћи ни једног ни Бокеља, ни Црногорца ни Брђанина који ће гласати за тако безакоње и за оне који тако безакоње отимања светиња устоличују први пут у историји Црне Горе. У Бога се надам да међу вама Бокељима неће бити оних који ће гласати за то безакоње и за оне који подржавају то безакоње, без обзира ко они били", поручио је Амфилохије.

Казао је да се власт бира да би држала закон, да био доносила праве и истинске законе.

"И да чува народну душу, да његује у народу заједништво и љубав. Не да дијели народ, да га завађа. Да оно што ради, ради на братољубљу и богољубљу, а не на братомржњи и богомржњи", рекао је он.

Нагласио је да су литије у Црној Гори исцељење од мржњи, деоба и подела, "од свега што је тровало наш народ."

"Зато је неопходно да овако ходимо за Богом као путем, истином и животом", поручио је Амфилохије.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. феб 2020, 17:32) - anonymous [нерегистровани]

Sta reci?

Trideset godina nije se niko suprostavio, pa je pomislio da mu narod koji naziva svakako, a predstavlja ga, ne moze mu nista.

(понедељак, 24. феб 2020, 17:18) - anonymous [нерегистровани]

zakon

Svaki zakon, dobar ili loš, pravedan ili nepravedan, je zakon. Nije bezakonje.

(понедељак, 24. феб 2020, 16:32) - milan lala [нерегистровани]

Predsjednik pravi novu crkvu

U milogori kako vidimo crkvenim poslovima otvoreno se bavi se milogorski "predsjednik" ateista. Ako se predsjednik ateista bavi crkvenim poslovima i pravi novu crkvu, onda se ne moze zameriti Crkvi da u
svoju odbranu pozove verni narod da na izborima ne glasa za DPS i Djukanovica, nego za one koji ce anticrkveni zakon ukinuti .

(понедељак, 24. феб 2020, 16:14) - anonymous [нерегистровани]

Што пре , свима боље.

Режим који промовише и доноси безакоње и проглашава га законом мора да оде са политичке и друштвене сцене за сва времена у неповратну историју.

(понедељак, 24. феб 2020, 15:52) - Воронцов [нерегистровани]

Тако је то када се власт отуђи од народа

Таква власт сматра да је довољна сама себи и да може кршити народу људска права колико год јој је воља.. Из историје нису научили да се народ зна супротставити самовољи власти .

(понедељак, 24. феб 2020, 14:22) - Раде [нерегистровани]

Ако!

Није ми намера да било шта непристојно напишем и помислим, само закључујем. Г-дин Ђукановић је коначно ударио на некога ко се не предаје, неће да одступи. Ако!