Министарство упознато са ситуацијом у фабрици бакарних цеви у Мајданпеку

Министарство привреде упознато је са ситуацијом у фабрици "Бакарне цеви" у Мајданпеку, односно са донетом одлуком о обустављању производње у истој  и непосредно по добијању информација ступило је у контакт са руководством компаније.

Затражен је хитан састанак да би се додатно упознали са ситуацијом и разлозима за овакву одлуку.

Наш циљ је да као одговорна влада евентуално изнађемо механизме како да помогнемо компанији да остане у делатности и тиме сачувамо око 350 радних места, саопштило је министарство привреде.

Министарство привреде је инсистирало на отворености за сарадњу и подршци поштујући право и одлуку Скупштине акционара приватне компаније да, руководећи се својим пословним интересима, донесе такву  одлуку.

Подсећамо да је Фабрика бакарних цеви Мајданпек приватизована 2004. године и да је била у мониторингу до 2006 . године, као да је све своје уговорне обавезе испоштовала.

Од 2006. године Министарство привреде нема надлежност над тим предузећем.

Министарство привреде још једном истиче да је свакодневно у контакту и са представницима компаније и са општином Мајданпек и да је апсолутно  опредељено да све своје капацитете у складу са законом стави на располагање компанији да сачува посао и радна места за запослене.

Око 400 радника Фабрике бакарних цеви у Мајданпеку од нове године је на принудном одмору и њихов даљи статус у фирми, како сами кажу, за сада је нејасан .

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. јан 2020, 20:09) - anonymous [нерегистровани]

To cekanje

To je samo izgovor za nemoc i za nemanje zelje da se nesto uradi.

(четвртак, 23. јан 2020, 19:26) - Siniša Stojčić [нерегистровани]

FBC

Upoznati? I šta sad, kako ćete bez ingerencije? Šta kaže Privredna komora i Čadež? Šta opština i Dragan Popović? Sindikati? Jel se Majdanpek ugasio?