Ванредна контрола у лозничкој болници

Ванредни надзор у лозничком Здравственом центру "Др Миленко Марин" уведен је после анонимног захтева упућеног Републичкој санитарној инспекцији у Шапцу са одељења хирургије лозничке болнице.

Републичкој санитарној инспекцији у Шапцу запослени на хирургији Опште болнице у Лозници упутили су захтев за забрану рада двојици лекара заражених хепатитисом Бе.

 

Анонимни захтев за предузимање мера у оквиру надлежности, с циљем да се заштите грађани, стигао је  у Републичку санитарну инспекцију у Шапцу 8. марта - потврдила је др Борка Кокановић, шеф одсека за Мачвански округ. Ванредни надзор у лозничком Здравственом центру, напоменула је др Кокановић, обављен је и 3. фебруара. 

Мера ванредног надзора примењена је због појаве хепатитиса Бе међу особљем, односно пацијентима који су оперисани у тој болници, на основу анонимне пријаве. У току су и ванредни прегледи.

 

Директор Здравственог центра др Србољуб Марковић потврдио је да лекарима зараженим хепатитисом Бе није забрањен рад, а законом о безбедности на раду прописана је обавезна вакцинација здравствених радника. Он наглашава да ће све бити урађено по закону, а свако из своје надлежности провериће шта је урађено и да ли је можда направљен пропуст.

 

Прописане мере заштите на раду здравствени радници у тој установи свакодневно примењују. Главна сестра хирургије Љиљана Гвозденовић подсећа да сви који раде на хирургији стално носе рукавице, заштитне маске, одела и све оно што је неопходно и посебно важно управо на том одељењу.

Ванредни надзор у Здравственом центру "Др Миленко Марин" у Лозници , уз лабораторијска испитивања и проверу неопходне документације за даље поступање санитарне инспекције, трајаће наредних седам дана.

број коментара 0 Пошаљи коментар