Украдене бронзане скулптуре у Крагујевцу

Пет бронзаних скулптура лављих глава украдено је у Великом парку у Крагујевцу. Нестанак скулптура није пријављен полицији, а запослени у оближњим угоситељским објектима потврдили да су скулптуре нестале још пре двадесетак дана, преноси Танјуг.

У Великом парку у Крагујевцу украдено је пет од укупно шест бронзаних скулптура лављих глава које су красиле фонтану "Рањеник" у средишту тог парка.

Нестанак тих скулптура није пријављен полицији, јавила је Телевизија Крагујевац наводећи да су запослени у угоситељским објектима у близини фонтане потврдили да су скулптуре нестале пре двадесетак дана, преноси агенција Танјуг.

Фонтана, дело крагујевачког вајара Драгана Панића, у чијем је у средишту споменик рањеника окруженог са шест лављих глава, подигнута је 1950. године и без икаквих је политичких ознака.

Средином фебруара, са више локација у центру Крагујевца, украдено је и шест бисти од којих једна Вука Караџића у дворишту Народног музеја у Крагујевцу, а друга Трише Кацлеровића у Малом парку у непосредној близини музеја.

У истом периоду украдене су и четири бисте народних хероја постављене иза старе Управне зграде "Заставе".

Крајем фебруара крагујевачка полиција саопштила је да је ухапсила Бедрију Д. (34) због сумње да је украо бисту Вука Стефановића Караџића, али је он пуштен да се брани са слободе јер је истражном судији признао да је извршио то кривично дело.

Биста није пронађена, јер је Бедрија Д, како је тада саопштила полиција, бисту одвалио са постоља и сакрио у оближњи жбун поред Прве крагујевачке гимназије, али је наредног дана, када је дошао да је узме, није нашао на том месту.

број коментара 0 Пошаљи коментар