Šest žrtava koronavirusa, na konferenciji u 15 časova novi podaci

U toku noći preminula su još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen Kovid-19. Od koronavirusa u Srbiji preminulo ukupno šest ljudi. Najveći broj obolelih u Beogradu, Nišu i Valjevu. Danas se očekuje dodatna isporuka dva miliona i devetsto hiljada maski iz Kine. Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila za Prvu tv da su doktori rekli da još ne treba zatvarati Beograd, Valjevo i Niš, a da će ta mera biti sagledana u naredna 24 sata.

14.20 – Auto-moto savez Srbije obaveštava sve vozače kojima ističe registracija da su u obavezi da je produže i pored toga što je na snazi vanredno stanje

13.50 - Proleći raspust za učenike osnovnih i srednjih škola umesto deset dana trajaće četiri dana, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević i dodaje da će nakon Uskrsa biti organizovana onlajn proba male mature

13.20 - Na KiM 71 osoba zaražena koronavirusom, prenosi Gazeta ekspres.

12.55 - Na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje elektronskim putem prijavilo se 224 radnika koji su dobili otkaz od početka vanrednog stanja, kaže ministar za rad Zoran Đorđević.

12.00 - Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže za RTS da je u Nišu 40 osoba potvrđeno kao virusonoše, hospitalizovano 17 osoba, a osmoro je na respiratoru.

11.30 – Avion "Er Srbije" poleteo je za London kako bi vratio u Srbiju naše državljane. 

11.00 - Suzana Vasiljević je za Prvu televiziju rekla da će nove mere o eventualnom zatvaranju Beograda, Niša i Valjeva biti saopštene danas ili sutra, ali da joj nisu poznati detalji.

10.40 - U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 14 pacijenata zaraženih koronavirusom.

10.35 - Ministarstvo pravde uputilo je dopis sudovima koji će voditi postupke protiv lica koja su prekršila mere samoizoilacije da ta suđenja organizuju putem video linka, zbog zaštite zaposlenih i onih protiv kojih se vodi postupak.

10.30 - Kompanija "Delez" Srbija saopštila da će ove nedelje, 29.marta samo za sugrađane starije od 65 godina biti otvoreno 133 odabranih Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica u periodu od 4 do 7 časova ujutru.

09.10 - U 21 gradu u Srbiji najmanje jedna osoba obolela od Kovida-19. 

8.40 - Beograd 158, Niš 40, Valjevo 38, Novi Sad 21, Čačak 13, Kragujevac 12, Ćuprija i Kruševac po deset zaraženih. U ostalim gradovima je registrovan jednocifren broj.

8.18 - U toku noći preminula su još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen Kovid-19, saopštilo Ministarstvo zdravlja.

8.10 - Osim kreveta, u karantinima će biti i paravana i prostora da se provede vreme uz televizor. Javljaju se mnoga preduzeća da pomognu. Biće to veoma pristojan prostor, ali to ne može da bude hotel, kaže za RTS ministar odbrane Aleksandar Vulin.

7.45 - Nekoliko trudnica je imalo simptome koronavirusa, ali su testovi pokazali da su negati vne na Kovid-19, kaže za RTS prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije. 

6.00 - Sreda je bila najteži dan od početka epidemije u Srbiji, pošto je potvrđen 81 novi pacijent, a nažalost je bilo i smrtnog ishoda. 

 

Žena koja je bila radnik Doma zdravlja u Nišu preminula je od Kovida-19. Ona je četvrta žrtva bolesti izazvane koronavirusom u Srbiji.

Od koronavirusa do sada je izlečeno 15 osoba, među kojima i jedna devojka, koja boluje od dijabetesa. U tome bi trebalo da pomogne i novi kontigent zaštitnih maski, čija je distribucija počela juče.

Takođe, oko 300 medicinara iz inostranstva se prijavilo da dođe i pomogne, još jedan avion je doneo pomoć iz Kine, dok se ona u subotu očekuje i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nakon razgovora predsednika Aleksandra Vučića sa šeikom Muhamedom Bin Zajedom.

Kineski stručnjaci su u razgovoru za RTS istakli da je ovo bolest koja može da se izleči, dok su naši lekari dodali da je suština borbe sa koronavirusom socijalna izolacija.

U međuvremenu, nastavljen je povratak zaglavljenih srpskih putnika na aerodromima širom sveta.