Demokrate: Svaka odluka osim opoziva Trampa biće pogrešna

Šef Obaveštajnog komiteta Predstavničkog doma Kongresa Adam Šif je na današnjem nastavku suđenja o opozivu američkog predsednika Donalda Trampa naglasio da bi svaka odluka osim opoziva predsednika bila veoma pogrešna.

Prema rečima Adama Šifa, šefa Obaveštajnog komiteta Predstavničkog doma Kongresa, Tramp je zloupotrebio položaj i tražio pomoć strane države kako bi promenio ishod izbora u svojoj zemlji, a kada je uhvaćen pokušao je da opstruiše istragu, što je svakako protiv zakona.

Demokrate tvrde da je Tramp od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog tražio da istraži poslovanje Hantera Bajdena, sina bivšeg potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, koji je radio u ukrajinskoj gasnoj kompaniji, kako bi naštetio Džou Bajdenu, svom potencijalnom protivkandidatu na predsedničkim izborima u novembru ove godine.

Šif smatra da bi svaka odluka osim opoziva bila veoma pogrešna.

Juče je odlučeno da će demokrate imati ukupno 24 sata, podeljenih na tri dana, da iznesu svoje argumente za opoziv.

Nakon toga, sledi još 24 sata, takođe podeljenih na tri dana, za tim odbrane predsednika Trampa, a posle toga će senatori imati 16 sati da postavljaju pitanja, kako predstavnicima optužbe, tako i advokatima Donalda Trampa.

Po završetku postavljanja pitanja, senatori će glasati o pozivanju određenih svedoka, pre svih, Džon Bolton, Trampov bivši savetnik za nacionalnu bezbednost, koji bi prema rečima demokrata mogao da da potpuno novo svetlo na sve što se dešavalo.

Proces može da traje i do četiri nedelje, ali je ishod verovatno već poznat. Za opoziv Trampa je potrebna podrška dve trećine senatora, koju demokrate, najverovatnije, neće moći da obezbede.

broj komentara 0 pošalji komentar