Njujork tajms: Moguće svedočenje Boltona u procesu opoziva Trampa

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u avgustu svom tadašnjem savetniku za nacionalnu bezbednost Džonu Boltonu da želi da nastavi blokadu pomoći Ukrajini, dok mu tamošnji zvaničnici ne pomognu u istrazi o demokratama, piše Njujork tajms.

Nekadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Bolton, u svojim neobjavljenim rukopisima, iznosi tvrdnje koje bi mogle da pojačaju pritisak na republikance da Boltona pozovu kao svedoka u procesu opoziva Trampa, piše Njujork tajms.

Bolton je napisao da mu je predsednik Donald Tramp u avgustu rekao da želi da nastavi blokadu pomoći Ukrajini od 391 miliona dolara, dok mu tamošnji zvaničnici ne pomognu u istrazi o demokratama, uključujući i bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena, piše Njujork tajms

Advokat Džona Boltona je sugerisao da je objava Njujork tajmsa tačna i da je neobjavljeni rukopis dostavio Savetu za nacionalnu bezbednost.

Predsednik Tramp je negirao da je uradio nešto loše i nazvao je proces opoziva sramotom.

"Nikada nisam rekao Džonu Boltonu da je pomoć Ukrajini povezana sa istragom o demokratama, uključujući i Bajdena. U stvari, on se nikada nije na to požalio za vreme dok je bio na javnoj dužnosti", napisao je Tramp na Tviteru

Džon Bolton je podneo ostavku na mesto savetnika za nacionalnu bezbednost u septembru prošle godine.

Kako se navodi, Bela kuća je naredila Boltonu i drugim zvaničnicima administracije da ne sarađuju u procesu opoziva, iako je Bolton ranije rekao da bi svedočio ukoliko ga pozovu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. jan 2020, 10:49) - anonymous [neregistrovani]

Tramp

ovo je obicno gubljenje vremena jer ce svi republikanci glasati protiv opoziva Trampa.Mnogo su nestrpljivi.