Putin pozvao FSB da zaštiti informacije o novom oružju

Neke zemlje su već razvile specijalne centre za izvođenje sajber-napada i razvijaju strategije preventivne upotrebe sajber-sredstava, upozorio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku u sedištu FSB-a.

Aktivnosti stranih obaveštajnih službi u Rusiji nisu smanjene i da Federalna služba bezbednosti mora da zaštiti informacije o najnovijim sistemima oružja, poručio je Vladimir Putin, koji je nedavno izjavio da je rusko hipersonično oružje obesmislilo napore drugih zemalja.

"Vaša misija je da delujete efikasno, pouzdano i obratite naročitu pažnju na zaštitu informacija o našim najnovijim oružanim sistemima, novim vojnim i industrijskim tehnologijama, kao i inovativnom naučnom istraživanju koje našoj naciji daju konkurentnu prednost", rekao je Putin na sastanku FSB-a.

Putin je rekao i da Rusija mora da se zaštiti od sajber pretnji kao i da osigura bezbedan razvoj pete generacije komunikacionih tehnologija i satelitskih komunikacija, prenosi Tas.

"Neke zemlje razvile specijalne centre za sajber-napade"

Prema njegovim rečima, neke zemlje su već razvile specijalne centre za izvođenje sajber-napada i razvijaju strategije preventivne upotrebe sajber-sredstava.

"S obzirom na brz razvoj digitalne tehnologije, moć takvog informatičkog oružja samo će porasti. Treba ne samo to da uzmemo u obzir, već i da obavljamo svoje dužnosti da unapred zaštitimo interese Rusije", rekao je Putin.

Takođe je pozvao FSB da se bori protiv podsticanja nasilja i nacionalizma i verske mržnje.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 21. feb 2020, 08:52) - anonymous [neregistrovani]

Informacije i obavestenja

Obavestenja cime raspolazem je upozorenje da ne cackaju sukob. Informacije su podaci na koji nacin je doslo do realizacije. Naprimer. USA kupuje raketne motore RD181 za njihove rakete Atlas. Znaju da rade po principu zatvorenog sistema i verovatno su jedan rasturili da saznaju kako je konstruisan. Ali ne znaju tehnologiju proizvodnje kompozitnih materijala koji izdrzavaju tako visoke temperature. Znaci informaciju sta imas nije tesko dobiti nego kako ta stvar funkcionise.

(četvrtak, 20. feb 2020, 22:56) - anonymous [neregistrovani]

Ovi komnetatori, neka

pojasne sta je to Putin izdao ili obelodanio?

(četvrtak, 20. feb 2020, 18:22) - anonymous [neregistrovani]

Komedija.

Rusi su se hvalili godinama da im sankcije ništa ne mogu, a onda iznenada smena kompletne Medvejeve vlade, zbog ekonomske situacije u zemlji!?!?!
A evo sad ovakva vest?
Hvali se putin najnovijim naoružanjem, prikazuje ga javno na vojnim vežbama, tesrira ga u Siriji svakodnevno...
A onda naređuje FSB da čuva tajnu???
Que???

(četvrtak, 20. feb 2020, 15:43) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

On je prvi odao tajnu

Da su Amerikanci razvili takvo oruzje vec bi se vodila bitka pod Moskvom. Napali bi bez upozorenja. Zar nista nije naucio? Napoleon, Hitler... Samo glupi Sloveni krvare, poteraju Napoleona do Pariza i Hitlera do Berlina i onda ih puste da se povrate i opet prete. Meni to nije jasno. Mislim da propusta istorijsku priliku da okonca sa fasizmom jednom za uvek.

(četvrtak, 20. feb 2020, 15:12) - anonymous [neregistrovani]

Politicari

Pa sam Putin je najvise otkrio.

(četvrtak, 20. feb 2020, 15:04) - anonymous [neregistrovani]

E sad mi je lakse!

Hvala na ovoj veoma korisnoj informaciji.