Amfilohije: Ako hoće da budu naslednici kralja Nikole neka dođu da se krste sa narodom

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je nakon bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Podgorici rekao da su Morača i Ribnica danas postale reka Jordan. Crna Gora je danas duhovni centar Evrope, poručio je mitropolit.

Mitropolit Amfilohije pozvao je sve koji su sada na vlasti da ako hoće da budu naslednici kralja Nikole dođu ovde da se krste sa svojim narodom i vrate se istinskim vrednostima, "da se vrate Bogu i narodu".

On je nakon bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Podgorici rekao da su Morača i Ribnica danas postale reka Jordan.

"Nadamo se u Boga da će na ovom svetom mjestu biti ovakva sabranja za odbranu svetinja. Crna Gora je danas duhovni centar Evrope. Ovo je poziv svim evropskim narodima da se vrate sebi, apostolima Petru i Pavlu, velikim časnim ljudima koji su osveštali Evropu i Ameriku", kazao je Amfilohije nakon plivanja za krst.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 19. jan 2020, 18:00) - anonymous [neregistrovani]

Problem je samovolja!!!

Ovde je problem ne u nazivu crkve u CG, niti je problem nekakva nepriznata i nepostojeca crkva (bez vernika), zvana Miraseva sekta tzv. cpc, ne, vec je problem u samovolji odnarodjene vlasti u CG, a koja je ovim antizakonom ozakonila i legalizovala konfiskaciju imovine jedine priznate kanonske crkve u CG ciji su vernici i srbi i crnogorci koji se sada tako izjasnjavaju, a oni cine 90% naroda u CG. Ovim antizakonom drzava CG kao u doba komunizma i diktature, prisvaja sve sto pripada zvanucnoj, kanonskoj crkvi i zatim po tom antizakonu dodelila je sebi pravo da samostalno raspolaze sa njom po svojoj volji. To sto oni kazu da nece nista otimati, itd., to u tom antizakonu ne pise, a verovati njima na casnu partijsku rec bilo bi isuvise naivno. 

(nedelja, 19. jan 2020, 15:05) - Воронцов [neregistrovani]

Али догађа се као у причи из Јеванђеља о сејачу

Сема које не падне на плодно тло не клија и не одрасте. Тако је и са овим позивом. Митополит Амфилохије зове, али као што семе које не нађе повољне услове не ниче тако ни глас његов неразумни не чуше.

(nedelja, 19. jan 2020, 14:31) - anonymous [neregistrovani]

Vera

Ne znam zasto.Ali ja Amfilohiju verujem.Valjda i zato sto ga napadaju i nasi i njihovi I nas i njihov.Bojim se da je i njemu i njegovoj mudrosti i balansiranju izmedju nezavisne CG i Srbstva svakim danom sve manje opcija.

(nedelja, 19. jan 2020, 14:09) - anonymous [neregistrovani]

Velike reci u malim recenicama

Bog je poslao Mitropolita Amfilohija da vrati Crnu Goru tamo gde joj je mesto -- Bogu i narodu.