Na Cetinju održana šetnja protiv najavljene litije

Okupljeni su najavili da će sličnih okupljanja biti i ubuduće ukoliko bude potrebe i poručili da će na sve takve inicijative odgovoriti mirno i dostojanstveno.

Na Cetinju je održana šetnja protiv najavljene litije u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske, prenosi RTV Cetinje.

Građani su se okupili kod spomenika "Vila" i krenuli u šetnju. Oni su na skupu uzvikivali "Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana" i "E viva Montenegro".

U ime grupe građana obratio se Predrag Vušurović, koji je rekao da je Cetinje čisti obraz i srce Crne Gore i da je to njihov miran protest protiv najavljenog skupa, prenosi portal RTCG.

On je, kako se navodi, najavio da će  okupljanja biti i ubuduće ukoliko bude potrebe i poručio je da će na sve slične inicijative odgovoriti mirno i dostojanstveno.

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović kazao je Vijestima da će sveštenstvo sutra služiti moleban u Cetinjskom manastiru.

On je zamolilo vernike Mitropolije crnogorsko-primorske da ne idu na litiju koja je ranije najavljena.

Cetinjani su na najavu okupljanja u organizaciji MCP ranije odgovorili transparentom, na kojem je pisalo: "Na Cetinje nema šetnje".

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 23. jan 2020, 13:01) - anonymous [neregistrovani]

Protiv litije ili protiv naroda?

Djukanoviceva garda dosla da bije vernike i narod.
To sigurno nisu slavni i ponosni cetici!

(četvrtak, 23. jan 2020, 12:42) - anonymous [neregistrovani]

Црвени се црвени овај барјак зељени!

Нисам знао да Мило има оволико полиције у цивилу! Свако има право, осим Срба да носи и поноси се својим! Али не на скупове који се њих не дотичу! Зашто гаје гују у њедрима!

(sreda, 22. jan 2020, 18:19) - anonymoustito [neregistrovani]

bravo

lijep im taj zeleni barjak sto ga je zaklonio novinar ja pomisli protesti u teheranu