Dodik: Veštačka kriza nestaće kada nestane BiH

Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića označila je Milorada Dodika glavnim generatorom krize u toj zemlji, Upitan kada će prestati da proizvodi veštačke krize, Dodik kaže da će "veštačka kriza prestati kada nestane BiH".

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne očekuje sankcije protiv sebe, ali i ni protiv nekih drugih predstavnika Republike Srpske.

Dodik je to rekao nakon sastanka sa srpskim predstavnicima u zajedničkim institucijama BiH, prenosi banjalučki portal Nezavisne.

"Vi u Sarajevu ste navikli da zovete strance da nas kažnjavaju kad nam vi ne možete ništa. Ovo je legalna odluka vlasti u RS", rekao je Dodik.

Upitan kada će prestati da proizvodi veštačke krize, Dodik je rekao da će "veštačka kriza prestati kada nestane BiH".

Povodom te izjave, Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića poručuje "da će kriza nestati kada Dodik i SNSD odu sa političke scene BiH".

U saopštenju SDA se ukazuje na to da Dodik sve dublje tone u, kako kažu, opasne političke iluzije.

"Uzimajući u obzir ono što je jasno svima, osim samom Dodiku - da je on već deceniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će krize nestati kada on i SNSD odu s političke scene u Bosni i Hercegovini. Bosne i Hercegovine će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sećati Milorada Dodika i SNSD-a", navodi se u saopštenju SDA.

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 20. feb 2020, 20:30) - Воронцов [neregistrovani]

Пристрасност странаца изазива кризу

Да се држе Дејтнског споразума и да се једнако односе према сва три народа, проблеми не би постојали. Странци све то закувају својом пристрашношћу. Онда то неким домаћим политичарима донесе поене јер као они су заштитници народа. Страни чиновници требало би да су објективни арбитри, а они то нису већ супротно томе.

(četvrtak, 20. feb 2020, 19:27) - R.Srpska [neregistrovani]

Generator krize

Glavni generatori krize u BiH je upravo gospodin Bakir .A zašto ,?Zato što još sanja o unitarnoj i dominantnoj muslimanskoj BiH.Nažalost u tome mu pomažu i zapadni političari.
Gospodin Dodik je kriv što se opire tim naletima i štiti interese Srba.

(četvrtak, 20. feb 2020, 18:28) - anonymous Lala [neregistrovani]

Sve je džabe

Ništa ne može sprečiti narod RS da žive sa kime i kako hoće .

(četvrtak, 20. feb 2020, 18:17) - anonymous [neregistrovani]

Koji šmeker

Interesantno da neprijatelji hoce potpuno personaliziraju svako pitanje udarajuci samo po njemu. Tako rade i za Putina. A Dodik to bas smekerski podnosi. Svaka cast ljudino. Treba tako. Ako dirnes u srpsko pravo ostaces i bez svog jer je sad sve blokirano i gotovo svi u RS misle kao on

(četvrtak, 20. feb 2020, 16:28) - anonymous [neregistrovani]

Eto sta je cilj!

Namjerno su izazvali reakciju US BiH da bi se sada iživljavali i provodili ono što u ratu nisu mogli.