Ko je podnosilac krivične prijave protiv Josipe Lisac

Boško Županović, koji je podneo krivičnu prijavu protiv Josipe Lisac zbog načina na koji je otpevala hrvatsku himnu na inauguraciji Zorana Milanovića, počinio je više krivičnih dela, a za njim je bila raspisana i međunarodna poternica, piše "Indeks".

Indeks navodi da je na portalu zagrebačkog Pravnog fakulteta ostala zabeležena sudska crtica o Bošku Županoviću, u kojoj se kaže da on ima već mnogo krivičnih dela zabeleženih u dosijeu, a nakon što je uhvaćen u švercu ljudi i begu iz Hrvatske, MUP je za njim raspisao međunarodnu poternicu.

"Dok je služio zatvorsku kaznu zbog prijevare 1995. u Dubrovniku nad njim je obavio vještačenje specijalist neuropsihijatar dr. Niko Glavić. Kod Županovića je našao 'poremećaj osobnosti u vidu psihopatski strukturirane ličnosti' te je ocijenio da je Županovićeva sposobnost upravljanja vlastitim postupcima umanjena, no ne bitno", preneo je hrvatski portal.

"Prevarant i policijski doušnik"

Advokat Ante Nobilo izjavio je za Indeks da je Županović "prevarant i policijski doušnik".

Seća se da se Županović krajem prošlog veka predstavljao kao zaposleni u njegovoj kancelariji, i da je protiv njega podneo krivičnu prijavu.

Ne zna, ipak, šta je na kraju bilo s tom krivičnom prijavom iako se, kaže Nobilo, neko vreme intenzivno interesovao za Županovića.

Nobilo kaže da je tako i saznao da Županović sarađuje s policijom, ali i da je imao ozbiljnih problema sa zakonom.

Boško Županović je podneo krivičnu prijavu protiv Josipe Lisac zbog načina na koji je otpevala hrvatsku himnu na inauguraciji Zorana Milanovića.

broj komentara 9 pošalji komentar
(četvrtak, 20. feb 2020, 21:18) - anonymous [neregistrovani]

Stavrno je nakaradno

Koliko god me briga i za njih i za njihovu himnu, ovo je bilo smešno.

(četvrtak, 20. feb 2020, 20:25) - Dr.Top [neregistrovani]

Himna

Himna je zvučni simbol države, kao zastava i grb, predstavljaju zemlju i nebi je trebalo svakako interpretirati. Kako bi reagovali kad bi neko zastavu nacrtao po svome umjetničkom nahodjenju. Recimo Picasso, ili Miro, Munk ...
Kod ovakve izvedbe u potpunom neskladu, pa mogu reći i smiješno izgledaju "domoljubi" držeći ruku na grudima.

(četvrtak, 20. feb 2020, 19:29) - anonymous [neregistrovani]

Химна

Све су химне лепе и најлепше их певају певачи који воле своју земљу. Враво Јосипа!

(četvrtak, 20. feb 2020, 19:06) - Миодраг [neregistrovani]

Непотребно

Непотребна објава. Не будимо болесно знатижељни и после тога недобронамерни у коментарисању. На хрватским порталима врви од вести које у лошем светлу одсликавају све што се у "србијанској" збиљи догађа. Зато, не треба да присуствујемо њиховим разрачунавањима; бити по страни је најчешће чин културног поступања.

(četvrtak, 20. feb 2020, 18:58) - SLJ [neregistrovani]

Svasta

Sta sve ljudima ne pada na pamet, pa ovo je Josipa, ona ovako peva.

(četvrtak, 20. feb 2020, 18:55) - anonymous [neregistrovani]

Josipa Lisac

Josipa Lisac je umetnik i na kreativan nacin je izvela, odnosno odpevala himnu. Prema tome, nema elemenata za podnosenja krivicne prijave ili, kao sto je navedeno " omalovazavanje drzave".

(četvrtak, 20. feb 2020, 18:50) - Josipa. [neregistrovani]

Lisac!

Posto volim svoju zemlju i volim Himnu svoje zemlje,I sad kad ovo cuh Kako peva Postovana Josipa Lisac,pa i ja bih se zalila Kako je otpevala, ili bolje receno mumla nesto , nista ne razumeh!!!

(četvrtak, 20. feb 2020, 18:46) - anonymous [neregistrovani]

Jao,jao

Pa mene sramota ovo i slusati....pa sta je ovo!?!

(četvrtak, 20. feb 2020, 18:31) - Sasa [neregistrovani]

Iskreno

Josipa,svaka cast....dama bila i dama ostala !