Amfilohije: Bezakonje je proglašeno za zakon

Nakon molebna Presvetoj Bogorodici koji je služen u risanskoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je građane da ne glasaju za one koji podržavaju Zakon o slobodi veroispovesti.

"I mi smo to dočekali ovdje u Crnoj Gori da je bezakonje proglašeno za zakon, i to u ime naroda", rekao je mitropolit Amfilohije, prenose Vijesti.

Upitao je koji je taj narod koji glasa za nekoga "koji bezakonje proglašava za zakon."

"Ja vjerujem dokle se ne skine to bezakonje da nećete naći ni jednog ni Bokelja, ni Crnogorca ni Brđanina koji će glasati za tako bezakonje i za one koji tako bezakonje otimanja svetinja ustoličuju prvi put u istoriji Crne Gore. U Boga se nadam da među vama Bokeljima neće biti onih koji će glasati za to bezakonje i za one koji podržavaju to bezakonje, bez obzira ko oni bili", poručio je Amfilohije.

Kazao je da se vlast bira da bi držala zakon, da bio donosila prave i istinske zakone.

"I da čuva narodnu dušu, da njeguje u narodu zajedništvo i ljubav. Ne da dijeli narod, da ga zavađa. Da ono što radi, radi na bratoljublju i bogoljublju, a ne na bratomržnji i bogomržnji", rekao je on.

Naglasio je da su litije u Crnoj Gori isceljenje od mržnji, deoba i podela, "od svega što je trovalo naš narod."

"Zato je neophodno da ovako hodimo za Bogom kao putem, istinom i životom", poručio je Amfilohije.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. feb 2020, 17:32) - anonymous [neregistrovani]

Sta reci?

Trideset godina nije se niko suprostavio, pa je pomislio da mu narod koji naziva svakako, a predstavlja ga, ne moze mu nista.

(ponedeljak, 24. feb 2020, 17:18) - anonymous [neregistrovani]

zakon

Svaki zakon, dobar ili loš, pravedan ili nepravedan, je zakon. Nije bezakonje.

(ponedeljak, 24. feb 2020, 16:32) - milan lala [neregistrovani]

Predsjednik pravi novu crkvu

U milogori kako vidimo crkvenim poslovima otvoreno se bavi se milogorski "predsjednik" ateista. Ako se predsjednik ateista bavi crkvenim poslovima i pravi novu crkvu, onda se ne moze zameriti Crkvi da u
svoju odbranu pozove verni narod da na izborima ne glasa za DPS i Djukanovica, nego za one koji ce anticrkveni zakon ukinuti .

(ponedeljak, 24. feb 2020, 16:14) - anonymous [neregistrovani]

Што пре , свима боље.

Режим који промовише и доноси безакоње и проглашава га законом мора да оде са политичке и друштвене сцене за сва времена у неповратну историју.

(ponedeljak, 24. feb 2020, 15:52) - Воронцов [neregistrovani]

Тако је то када се власт отуђи од народа

Таква власт сматра да је довољна сама себи и да може кршити народу људска права колико год јој је воља.. Из историје нису научили да се народ зна супротставити самовољи власти .

(ponedeljak, 24. feb 2020, 14:22) - Раде [neregistrovani]

Ако!

Није ми намера да било шта непристојно напишем и помислим, само закључујем. Г-дин Ђукановић је коначно ударио на некога ко се не предаје, неће да одступи. Ако!