Zagreb se tresao tokom noći, seizmolozi kažu da se tlo još neće smiriti

Seizmološka služba Hrvatske zabeležila je tokom noći niz potresa na teritoriji Zagreba, piše "Indeks". Najjači potres bio je 3,1 jedinicu Rihterove skale, a seizmolozi kažu da su novi potresi uobičajena pojava posle snažnog zemljotresa, koji je u nedelju ujutru pogodio prestonicu Hrvatske. Povređeno 27 osoba, devojčica u kritičnom stanju.

Posle snažnog zemljotresa koji je u nedelju ujutru pogodio Zagreb, stanovnici glavnog grada Hrvatske su u toku noći osetili nove potrese, javlja Indeks.

Seizmolozi uveravaju da su nova podrhtavanja tla sasvim uobičajena stvar, a najjači potres bio je oko tri sata ujutru, jačine 3,1 jedinicu Rihterove skale.

"Treslo se, možemo reći očekivano. Radi se o slabijim potresima, jedan je bio umerene jačine, u tri sata, i njega su osetili pojedinci na gradskom području i malo veći broj ljudi u epicentralnom području Kašine i Markuševca", rekao je seizmolog Krešimir Kuk.

Dodao je da je normalno da se tlo trese, kao da to može potrajati nedeljama, ili čak mesecima, prenosi Indeks.

Glavni zemljotres je u nedelju ujutru u 6.24 pogodio Zagreb i okolinu, a tokom dana bilo je 30-ak dodatnih potresa.

U zemljotresu povređeno 27 ljudi, devojčica u kritičnom stanju 

Stanje 15-godišnje devojčice koja je teško povređena u zemljotresu nepromenjeno je i ona se bori za život.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je da je ukupno 27 osoba povređeno u zemljotresu, od kojih 18 teže.

Hospitalizovano je 12 osoba.