Brojne pritužbe na račun centara za socijalni rad

 
broj komentara 12 pošalji komentar
(ponedeljak, 01. jun 2020, 13:57) - ivan [neregistrovani]

postovani

Sta ja da radim imam problem sa komsinicom i njenom majkom stalno me napadaju iz cista mira govore mi da sam manijak i mom ocu od 80g.da hoce da ih siluje totalno poremecene osobe ne mozemo da zivimo od njih dve.Prijavili smo ih sluzbi za soc.rad a oni mene zovu da dodjem da dajem izjavu i kazu da nas je prijavila da smo je udarili u hodniku.Pomagajte ne znam vise sta cemo od njihovih podlih lazi

(nedelja, 31. maj 2020, 20:49) - anonymous [neregistrovani]

Czsr pancevo

Temeljem sudskih dokaza da je majka psihicki poremecena, sklona hetero povredjivanju i manicnom ponasanju. Nazovimo to czsr pancevo je dodelio privremeno starateljstvo nad detetom od 2 g. Koje se ne moze odbraniti napadajima takve majke..... te samim tim doveli do direktne zivotne ugrozenosti deteta.... ponos srbije....

(sreda, 22. jul 2015, 09:36) - Sandra [neregistrovani]

jadno je to sto rade

Donosi sud ali na osnovu misljenja socijalne sluzbe.Ono sto ti napisu te nestrucne gospodje to ti je.

(četvrtak, 06. mar 2014, 11:16) - petar [neregistrovani]

Sombor

Mogu vam reci da su i u Somboru radnici centra za socijalni rad korumpirani, nestruchni, bez ikakvog znanja i volje za rad, a o usluzi i ljubaznosti necu da pricam.

(sreda, 06. nov 2013, 22:05) - anonymous [neregistrovani]

???

A ko da se zali na rad CSR? Oni koji su najvise osteceni? Koja je to grupa ljudi? Na zalost, to su deca, stari i uglavnom polu pismeni ili nepismeni, a oni niti mogu niti znaju kome da se zale, jer cak ne znaju ni koja su im prava. A "strucnjaci" vrlo dobro znaju gde i kod koga mogu bezbedno da samaraju i da to prodje onako po "zakonu".

(sreda, 06. nov 2013, 06:12) - Kole Timočki [neregistrovani]

Pogrešno

Sud donosi samo rešenja i presude i to u postupcima po tužbenim predlozima CSR. Sve odluke i rešenja o uzroku i načinu socijalne zaštite donosi CSR. U pojedinim slučajevima, predviđenim zakonom jeste potrebna i sudska presuda kao uslov za ne/činjenje aktivnosti iz oblasti socijalne zaštite.

(sreda, 06. nov 2013, 02:17) - anonymous [neregistrovani]

da, najlakse je pljuvati po centrima

jer dosadasnja praksa pokazuje, da ne postuju protokol, ponasaju se bahato, omalazavaju jednu ili dugu stranu, u velikoj meri staju na strani majke, a onda na iznenadjujuce cudan nacin staju na stranu oca, na neadekvatan vrse obilazak na terenu, zatrpani su brojem predmeta, paiprologijom, niko ne vrsi proveru strucnosti kadrova u centrima niti njihov rad, kontrole su blago receno amaterske... i ministarstvo, sto je ocigledno i ne interesuje rad centara, da ga interesuje situacija bi bila skroz drugacija...

(utorak, 05. nov 2013, 22:46) - anonymous [neregistrovani]

anonymous

ako upoznate Porodični zakon videćete da centar ne donosi odluke, već sud

(utorak, 05. nov 2013, 21:22) - Kole Timočki [neregistrovani]

Nije korektno

Sigurno da nas ima na stotine građanskih udruženja u kojima volintiraju hiljade osoba iz prakse potpuno upoznate sa svim okolnostima u kojima radnici centara donose bitne odluke i često poražavajuće za istinski interes deteta. No, generalno već godinama CSR odbijaju potpisivanje protokole o pratnerskoj saradnji sa OCD, jer Bože moj, u CSR rade "stručnjaci" i "Stručni timovi" jedini ovlašćeni za odlučivanje o ljudskim sudbinama dok institucije posmatraju aktiviste iz OCD kao građane bez legimiteta. Prema tome, nije korektno da loše odluke pravdate lošim uslovima. Imate direktore, lokalne samouprave i ministarstvo - pošaljite im pritužbe ili dajte otkaz. To bi bilo korektno.

(utorak, 05. nov 2013, 16:37) - ivana [neregistrovani]

predlog

organizujte emisiju u kojoj ce vam psiholozi iz srednjih skola, to nije obavezno obrazovanje, ispricati svoja iskustva saradnje sa centrom, zdravstvom itd. a sve nas obavezuje Protokol o zastiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja...nije pocinilac krivicnog dela ucenik neke skole vec sin neciji i prepoznatljiv po ispunjenju ili ne svojih drustvenih uloga. E u pozivima skola na odgovornost kriju se podaci o ucescu centra u problemu.