"Telekom" očekuje dogovor sa "Junajted medijom"

"Supernova" 17. januara u ponoć nije svojom voljom isključila gledaocima 17 kanala "Junajted grupe", već zato što je od njih dobila ultimativni zahtev da se kanali isključe. To objašnjava rukovodstvo "Telekoma Srbije", zbog, kako kažu, zamena teza koje su se ovih dana pojavile u javnosti.

Oko 210.000 gledalaca ne može da prati televizije N1, Sportklub, Sinemaniju, Grand, ali za to nije odgovoran "Telekom", tvrdi generalni direktor Predrag Ćulibrk, pokazujući prepisku sa "Junajted grupom" od 17. januara uveče. Posle višenedeljnih pregovora, i neprihvatljivog ugovora, oko 21 čas stigao je, kaže, prvi mejl sa zahtevom da se kanali isključe.

"Mi smo molili 'Junajted mediju': 'Izbacite nezakonite elemente iz vaših predmeta ugovora, spremni smo da potpišemo'. I na taj naš apel je bio poslednji mejl u 22,31 od strane predstavnika 'Junajted medije'. 'Molim vas pod pretnjom krivične i materijalne odgovornosti isključite sve naše kanale'", izjavio je direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk.

Telekom se, kažu, obratio ambasadama, Evropskoj i Komisiji za zaštitu konkurencije, tražeći privremenu meru da se ovi kanali vrate, jer smatraju da se radi o grubom kršenju konkurentnosti.

"Ustvari je čitava ideja da se nama ugasi 'Sport klub', čitava borba svih ovih deset godina jest u vezi sporta.  Mi imamo 'Arenu', oni 'Sportklub' i to je najveća vrednost u ovim kanalima", naveo je Vladimir Lučić koordinator za internet i multimediju "Telekoma Srbija".

Na konferenciji, više puta, pitanje novinarke N1 - da li će biti eventualno prihvaćena ponuda "Junajted medije" da se u kablovski sistem "Supernova" vrati program N1.

"Spremni smo da uključimo svih 17 kanala, pojedinačno, ne nismo. Kad dobijemo pisanu ponudu od strane vaše kompanije svakako ćemo odgovoriti", rekao je Ćulibrk.

Lučić navodi da je "Telekom Srbija" prihvatio finansijsku ponudu za svih 17 kanala.

"I mi smo samo dobili ugovor koji nije u skladu sa zakonom, i samo kad se prilagodi ugovor sa tih par malih izmena, mi ćemo ga potpisati i pustiti. Ponuda je prihvaćena za svih 17 kanala koja uključuje i N1", dodao je Lučić.

"Telekom" poziva "Junajted mediju" da već danas povuče pretnje krivičnim prijavama i da će odmah vratiti signal svih kanala koji su isključeni sa "Kopernikusa" i "Radijus Vektora".

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 26. jan 2020, 22:09) - Marko [neregistrovani]

americki model

Drzava, tj narodne pare, sluze da se investira u infrasktrukturu a u zakup je uzima i emituje ko da vise.

Ovako smo napravili idealan medijski cirkus.
Niti je narodu dobro , niti drzavnom budzetu.

(nedelja, 26. jan 2020, 21:45) - anonymous [neregistrovani]

au bre

dajte nam na sve provajdere sve televizije i resen problem