Za Jat tehniku zainteresovane tri kompanije

Tri velike strane kompanije zainteresovane za kupovinu Jat tehnike, koja se bavi održavanjem i popravkom aviona.

Generalni direktor Jat tehnike Budimir Hinić u intervjuu za ekonomski dnevnik Biznis nije naveo koje tri kompanije su zainteresovane za kupovinu tog preduzeća, ali očekuje da će do zaključenja tendera 26. septembra broj zainteresovanih porasti.

"Jat tehnika vredi između 100 i 200 miliona evra, ali će prava cena kompanije biti određena na tenderu", ocenio je Hinić. 

Direktor Jat tehnike rekao je da kompanija ove godine očekje prihode od oko 35 miliona evra i dodao da se prihodi svake godine skoro udvostručuju, pa bi, kako je naglasio, pet godina nakon privatizacije mogli da dostingu 200 miliona evra godišnje.

Peduzeće poseduje tri hangara za opravku aviona i probni sto za aviomotore, vredan 17 miliona evra.

Ipak, najveća prednost te kompanije su stručnost i znanje 930 zaposlenih od kojih su 650 licencirani aviomehaničari i inženjeri.

Jat tehnika ima sklopljen ugovor sa Jat ervejzom vredan 16 miliona dolara godišnje, a ugovori sa stranim kompanijama vredni su 24 miliona dolara.

Pravo učešća na tenderu za Jat tehniku imaju kompanije koje se bave održavanjem, popravkom ili proizvodnjom aviona, motora i avio komponenti ili avio transportom, čiji je prihod u prošloj godini bio veći od 100 miliona evra.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">