Ministarstvo upoznato sa situacijom u fabrici bakarnih cevi u Majdanpeku

Ministarstvo privrede upoznato je sa situacijom u fabrici "Bakarne cevi" u Majdanpeku, odnosno sa donetom odlukom o obustavljanju proizvodnje u istoj  i neposredno po dobijanju informacija stupilo je u kontakt sa rukovodstvom kompanije.

Zatražen je hitan sastanak da bi se dodatno upoznali sa situacijom i razlozima za ovakvu odluku.

Naš cilj je da kao odgovorna vlada eventualno iznađemo mehanizme kako da pomognemo kompaniji da ostane u delatnosti i time sačuvamo oko 350 radnih mesta, saopštilo je ministarstvo privrede.

Ministarstvo privrede je insistiralo na otvorenosti za saradnju i podršci poštujući pravo i odluku Skupštine akcionara privatne kompanije da, rukovodeći se svojim poslovnim interesima, donese takvu  odluku.

Podsećamo da je Fabrika bakarnih cevi Majdanpek privatizovana 2004. godine i da je bila u monitoringu do 2006 . godine, kao da je sve svoje ugovorne obaveze ispoštovala.

Od 2006. godine Ministarstvo privrede nema nadležnost nad tim preduzećem.

Ministarstvo privrede još jednom ističe da je svakodnevno u kontaktu i sa predstavnicima kompanije i sa opštinom Majdanpek i da je apsolutno  opredeljeno da sve svoje kapacitete u skladu sa zakonom stavi na raspolaganje kompaniji da sačuva posao i radna mesta za zaposlene.

Oko 400 radnika Fabrike bakarnih cevi u Majdanpeku od nove godine je na prinudnom odmoru i njihov dalji status u firmi, kako sami kažu, za sada je nejasan .

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 23. jan 2020, 20:09) - anonymous [neregistrovani]

To cekanje

To je samo izgovor za nemoc i za nemanje zelje da se nesto uradi.

(četvrtak, 23. jan 2020, 19:26) - Siniša Stojčić [neregistrovani]

FBC

Upoznati? I šta sad, kako ćete bez ingerencije? Šta kaže Privredna komora i Čadež? Šta opština i Dragan Popović? Sindikati? Jel se Majdanpek ugasio?